​Olot impulsarà mesures per ser una ciutat «termoregulada»

La idea és adaptar espais urbanístics, tirar endavant noves accions i redefinir serveis com el de la piscina municipal per combatre les onades de calor

Imatge del ple municipal d'aquest dijous
Imatge del ple municipal d'aquest dijous | Ajuntament d'Olot
Redacció
29 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:26h
Olot vol adaptar-se al canvi climàtic. Així ha quedat palès en l'últim ple municipal amb l'aprovació d'una moció presentada per la CUP i que demana impulsar accions perquè els serveis i els espais de la ciutat estiguin adaptats a les temperatures extremes.

La moció s'ha aprovat per unanimitat amb el suport de tots els partits i demana una comissió per tal d'estudiar les mesures urbanístiques necessàries, la redefinició d'alguns serveis actuals i la creació de noves mesures o serveis. Tot i això, sí que s'han posat sobre la taula algunes propostes com avançar l'obertura de la piscina municipal, crear refugis climàtics o millorar les ombres dels espais urbans.

Totes aquestes mesures, i d'altres, les haurà d'estudiar l'Ajuntament per tal que Olot sigui una ciutat "termoregulada". Des de l'equip de govern, el regidor de Serveis Urbans, Aniol Sellabona ha remarcat la bona línia de la moció presentada per la CUP i ha recordat que l'Ajuntament ja va signar la declaració d'emergència climàtica. Durant el ple, Sellabona ja s'ha obert a tractar algunes qüestions com l'obertura de la piscina.

Per part d'ERC, la regidora Laila ElGamouchi ha dit que "sense arbres i zones verdes no hi ha ciutats del futur" i per això "l'avenç de la ciutat ha de ser cap a la sostenibilitat urbana". Per part del PSC, Josep Guix, ha recordat que el seu partit sempre "ha estat insistent" en la falta d'arbres a Olot. I per últim, Jordi Gasulla, de la CUP, ha agraït el suport dels partits a la moció i ha demanat que ara sigui el moment de "passar de les paraules als fets".
Arxivat a