​La CUP Olot demana mesures urbanístiques per combatre les onades de calor

El partit creu que la capital de la Garrotxa hauria de tenir una xarxa de refugis climàtics o crear més espais d'ombra

Roda de premsa de la CUP al Firal d'Olot per presentar la iniciativa
Roda de premsa de la CUP al Firal d'Olot per presentar la iniciativa | Pau Masó
Redacció
27 de juliol del 2022
Actualitzat a les 10:23h
La CUP vol que Olot sigui una ciutat "termoregulada", un concepte que es tradueix en una ciutat que sàpiga combatre els extrems de temperatura, tant a l'estiu com a l'hivern. Per la formació cal que l'Ajuntament prengui accions urbanístiques i mesures col·lectives per transformar la ciutat cap a un espai més segur davant els canvis de temperatura que està comportant els canvis climàtics.

"Les ciutats s'han d'adaptar al canvi climàtic i no pot ser que continuem amb l'urbanisme que teníem fa trenta anys", diu el portaveu del partit a Olot, Jordi Gasulla. "A la nostra ciutat hi ha massa espais que es podrien considerar un radiador a l'aire lliure: el sol escalfa el paviment i els edificis i aquest irradia l'escalfor cap a tot arreu. Al final, creem una bombolla d'aire calent que es podria canviar posant més zones verdes, punts d'aigua, etc.", ha afegit Gasulla.

Com a exemple, la CUP ha assenyalat el Firalet d'Olot un espai oposat al que ells demanen: "Hi ha barres metàl·liques que no es poden tocar en horari de sol perquè cremen. Són espais estèticament molt atractius, però gens pensats per al clima que ens tocarà viure. Hem de passar de la ciutat radiador a la ciutat termoregulada", ha dit el portaveu cupaire.

Segons la CUP, en primer lloc, caldria instaurar una xarxa de refugis climàtics. Serien espais municipals climatitzats amb aire condicionat que servirien perquè la ciutadania que ho necessiti pugui anar-hi per protegir-se de la calor. En aquesta línia, el partit també demana que la piscina municipal estigui oberta des de l'1 de juny i es creïn més espais d'ombra amb la plantació d'arbres.

Per tal de posar fil a l'agulla a la idea que proposa el partit, la CUP presentarà una moció al ple municipal d'aquest dijous que recull aquesta iniciativa i demana una reunió amb totes les formacions polítiques del consistori per tal que posar el primer gra de sorra. L'objectiu del partit és crear una comissió que acabi redactant un pla de mesures per convertir Olot en una ciutat més adaptada al canvi climàtic.
Arxivat a