Caniausa no gestionarà Can Mali

L'empresa no ha presentat la solvència tècnica i econòmica que se li demanava

Un gos a les instal·lacions de Can Mali
Un gos a les instal·lacions de Can Mali | Martí Albesa
21 de juliol del 2022
Actualitzat a les 9:31h
El servei de custòdia d'animals i la gestió de les instal·lacions de Can Mali tornen a la casella de sortida. Després de la polèmica de l'últim any, aquest dijous s'ha sabut que Caniausa no ha presentat els informes de solvència tècnica i econòmica que se li demanaven i això fa que la licitació quedi deserta.

Terra Viva ha anunciat la notícia amb una nota de premsa i el Consell Comarcal de la Garrotxa ha confirmat el fet a Nació Garrotxa. Caniausa, l'empresa que va guanyar la licitació del servei, havia de presentar uns informes de solvència que no havia presentat mesos enrere. El termini entregar aquests documents ha finalitzat sense que Caniausa ho hagi fet i això ha suposat que el Consell hagi hagut d'acabar descartant l'opció de la companyia osonenca.

Ara el Consell Comarcal de la Garrotxa està estudiant les futures accions. No està clar, encara, si hi haurà una nova licitació o si s'apostarà per un nou model de gestió del servei. Actualment, les instal·lacions de Can Mali estan en mans d'una empresa temporal que estava cobrint el servei a l'espera que se solucionés la licitació. De moment, aquesta empresa continuarà sent la responsable de la recollida i custòdia d'animals a la Garrotxa.

Qui més ha celebrat que Caniausa hagi quedat descartada és Terra Viva. En una nota de premsa, l'anterior responsable de Can Mali ha aplaudit el desenllaç: "Ens felicitem per la feina que hem fet, doncs ha quedat demostrat que la licitació presentava irregularitats i que l'empresa a qui el Consell Comarcal de la Garrotxa havia adjudicat el servei de recollida i custòdia d'animals de la Garrotxa no complia els requisits de solvència que es demanava a la licitació".

D'on ve tot plegat?
L'abril del 2021 el Consell Comarcal de la Garrotxa va adjudicar el servei de custòdia d'animals a l'empresa Caniausa. Ho va fer després de donar per acabat el lligam amb Terra Viva, qui havia portat durant gairebé una dècada el servei. L'entitat que fins llavors s'havia fet càrrec de la cura dels animals va portar la licitació del servei al Tribunal Català de Contractes, qui el passat mes de juny va resoldre que la licitació s'havia adjudicat a Caniausa sense els informes de solvència tècnica. El Tribunal donava un termini perquè l'empresa presentés aquests documents, però no ho ha fet. Això ha obligat el Consell recular, donar per caducada la licitació i declarar-la deserta.