​El Fòrum Carlemany premia l'olotina Anna Navarro en una gala a la Vall de Bianya

L'empresària s'ha emportat el guardó de Sòcia d'Honor i també s'ha reconegut el paper de l'Associació de Dones del Món Rural

Anna Navarro en el moment de recollir el premi
Anna Navarro en el moment de recollir el premi | Martí Albesa
14 de juliol del 2022
Actualitzat a les 20:45h
Aquest dijous s'ha celebrat a l'Hostal de Ca l'Enric, a la Vall de Bianya, la setzena edició de la gala anual del Fòrum Carlemany. Durant l'acte s'ha fet entrega dels dos guardons que atorga l'entitat a persones o entitats que han destacat per la seva tasca.

Aquest 2022 la gala s'ha recuperat en el seu format prepandèmic i hi han participat 220 persones, principalment, empresaris i autoritats del territori. Durant l'acte, presentat per l'actriu Agnès Busquets, el Fòrum Carlemany ha fet entrega dels seus guardons anuals.

El premi Soci d'Honor ha estat per l'empresària olotina Anna Navarro, qui va ser considerada el 2021 la dona més influent del món en l'àmbit tecnològic per la revista Analytics Insight. En el seu discurs, Navarro ha agraït el reconeixement i ha demanat més presència femenina en els lideratges empresarials, sobretot en el seu sector tecnològic: "Cal començar a introduir moltes més dones líder perquè fem molt bon equip. Tenim valors i talents diferents. És molt important que la tecnologia del futur sigui equilibrada"

El gaurdó Soci d'Honor reconeix aquelles persones de "prestigi reconegut" que "s'hagin distingit per defensar els valors i principis" del Fòrum Carlemany en la seva trajectòria professional. El doctor Bonaventura Clotet, Jordi Cuixart, Jaume Roures, Pilar Rahola, Muriel Casals, Artur Mas o Antoni Bassas són algunes de les personalitats que han rebut aquest guardó.
 

Unes 2020 persones han assistit a l'acte celebrat aquest dijous a la Vall de Bianya Foto: Martí Albesa


L'altre guardó de la gala, el Falcó Carlemany, s'ha atorgat a l'Associació de Dones del Món Rural. L'entitat, formada el 2008, vetlla pels drets, interessos i necessitats de les dones que treballen al sector agrícola i ramader. La presidenta de l'associació, Maria Dolors Català, és qui ha recollit el premi i ha agraït que es reconegués la trajectòria de l'entitat, cosa que volia dir "que alguna cosa estem fent bé". Català també ha fet aquesta reflexió: "En el món rural, ens costa assimilar que som empreses. Més aviat pensem que la nostra és una forma de vida i sovint les coses que ens fan sentir més orgulloses no es poden posar en un full de càlcul. Valorem l'impuls que ens donarà aquesta distinció perquè es puguin reconèixer totes aquelles dones que darrere les seves petites explotacions, fan coses grans".

El Falcó Carlemany s'entrega a una persona o entitat que "hagi contribuït amb la seva dedicació i esforç a un projecte cívic i social" i que aquest "s'hagi distingit pel seu impacte positiu i sostenible en el seu entorn i s'hagi convertit en un dinamitzador i motor de progrés social i col·lectiu". La Fundació Autisme Mas Casadevall, Guillem Terribas, la Fundació Gasol, Sor Lucia Caram o el garrotxí Cristòbal Colón són alguns dels guanyadors del Falcó Carlemany d'edicions passades.
 

Maria Dolors Català és la presidenta de l'Associació de Dones del Món Rural Foto: Martí Albesa


Què és el Fòrum Carlemany?
El Fòrum Carlemany és una associació nascuda a Girona l'any 2003 impulsada per un grup d'empreses del territori. A través de grups de treball, l'entitat busca l'intercanvi de coneixement per tal d'aconseguir "l'excel·lència en la gestió empresarial i la millora contínua dels seus negocis". Actualment, la presidenta del Fòrum Carlemany és la garrotxina Sandra Masoliver i l'entitat compta amb un centenar d'empreses, entre les quals n'hi ha de garrotxines com Masoliver Grup, Manxa, Bassols, Bellapart, Hipra, Metalquimia, Noel o Natrus