L'Olot tanca el centenari amb un empat històric contra el Barça (1-1)

L'Estadi Municipal ha viscut una festa que ha servit per posar la ciutat al mapa del futbol mundial

Els dos equips han promocionant la campanya de Realitat Millorada de la  Fundació Albert Bosch
Els dos equips han promocionant la campanya de Realitat Millorada de la Fundació Albert Bosch | Martí Albesa
NacióDigital
13 de juliol del 2022
Actualitzat a les 22:48h
L'Olot tanca la celebració del centenari amb una festa i un empat històric contra el Barça. Els garrotxins han aconseguit empatar contra un Barça que s'ha notat que tot just començava la pretemporada. Els blaugrana i els olotins han engegat motors amb un amistós que ha tancat amb taules (1-1), en un enfrontament que ha reunit 3.300 espectadors i que ha estat una autèntica festa per celebrar el centenari del club de la Garrotxa.

Aubameyang, autor de l'únic gol del Barça a Olot Foto: FC Barcelona

Els primer a marcar han estat els barcelonins a la primera part. El gol l'ha posat Aubameyang i el principal atractiu ha estat el debut de Frank Kessie, a més de la participació dels joves de la Masia. A l'onze del Barça també s'hi ha pogut veure Nico, Abde, Pablo Torre o Ter Stegen. El Barça s'ha posat per davant quan portaven mitja hora de joc, però, un gol de penal d'Eloi Amagat ha igualat l'enfrontament just abans d'anar al descans. El marcador no ha canviat durant la segona part. En el segon temps hi ha hagut molts canvis als dos equips i s'han pogut veure jugadors de la talla de Pedri, Ansu Fati o Pjanic a la gespa de l'Estadi Municipal.

Pels olotins, l'enfrontament ha estat històric: una autèntica festa per celebrar els 100 anys d'història del club. I és que feia 42 anys que no hi havia un partit entre els dos conjunts. En aquella ocasió, un 7 de maig de 1980, el Barça va guanyar per tres gols a un en un d'aquells partits d'exhibició que organitzava el llavors entrenador blaugrana Helenio Herrera per mantenir en forma els seus jugadors.

Era la segona vegada que Xavi Hernández visitava l'Estadi Municipal com a entrenador Foto: Martí Albesa

Per a la Unió Esportiva Olot, l'empat d'aquest dimecres té gust a victòria, ja que el partit ha estat envoltat de una gran expectació mediàtica amb una vuitantena de periodistes acreditats i s'ha retransmès per diverses televisions. Això ha permès a l'Olot tancar per la porta gran el seu centenari i posar el club i la ciutat al mapa del futbol mundial

L'olotí Èric Callís controlant la pilota en una acció del partit Foto: Martí Albesa