​L'empresa garrotxina Hipra rep la Creu de Sant Jordi

La Generalitat ha entregat el guardó aquest dilluns en un acte a Mataró

David Nogareda, directiu d'Hipra, en l'acte d'entrega de la Creu de Sant Jordi
David Nogareda, directiu d'Hipra, en l'acte d'entrega de la Creu de Sant Jordi | Generalitat de Catalunya
Redacció
12 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:24h
L'empresa garrotxina Hipra i amb seu a Amer ha rebut aquest dilluns un dels guardons més preuats del país: la Creu de Sant Jordi. En un acte al Teatre Monumental de Mataró, el president Pere Aragonès ha fet entrega del premi als directius garrotxins de la companyia. David Nogareda, un dels propietaris d'Hipra, ha estat qui ha recollit la Creu.

La Generalitat ha decidit entregar el guardó a Hipra "per la seva implicació en la recerca d'una nova vacuna contra la malaltia causada pel virus Sars-COVID2". I és que des de fa mesos, els laboratoris d'Hipra estan desenvolupant una vacuna contra la covid que ja ha arribat a la seva fase final. En aquesta línia, la Generalitat també ha volgut reconèixer "el seu compromís amb la salut pública al nostre país".

Hipra s'ha dedicat tradicionalment a la investigació, producció i comercialització de vacunes per a animals de granja. HIPRA té la seu a Amer i filials a diversos països d'Europa, Àsia i Àfrica. Compta amb 2.500 treballadors i actualment és el sisè fabricant de vacunes veterinàries del món. Arran de la pandèmia de la COVID-19 la multinacional catalana va entrar en el sector de la salut humana.

Una altra Creu amb gust de Garrotxa
A més d'Hipra, també hi ha hagut un altre guardonat amb lligams garrotxins. Es tracta del fotògraf Hisao Suzuki. L'artista japonès establert a Catalunya també ha rebut la Creu de Sant Jordi "per la seva contribució significativa al reconeixement i al prestigi de l'arquitectura contemporània immortalitzant els edificis més emblemàtics de les últimes dècades".
 

Hisao Suzuki rebent la Creu de Sant Jordi Foto: Generalitat de Catalunya


Hisao Suzuki té un fort vincle amb la comarca de la Garrotxa a través dels arquitectes RCR amb qui comparteix diferents projectes des de fa anys. El lligam de Suzuki amb la comarca també ha fet que fa més d'un mes s'inaugurés la primera exposició en solitari del fotògraf a l'Hospici d'Olot.