1 de 10
veïnatge

​Conflicte veïnal al barri de Sant Francesc d'Olot

Els veïns es queixen de la música i el soroll de grups de joves que queden en un carreró i demanen, directament, barrar el pas

Imatge d'alguns joves al carreró del barri de Sant Francesc | @EsglaiersOlot
per Pau Masó, Olot, Catalunya | 4 de juliol de 2022 a les 13:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A través de les xarxes socials, alguns veïns del barri de Sant Francesc d'Olot han fet públiques les queixes sobre una problemàtica veïnal que fa setmanes que dura. El problema se situa al carreró que connecta la plaça de Sant Francesc amb la placeta que hi ha sobre la capella de la Verge del Portal. Es tracta d'un pas que queda amagat i que des de fa temps l'utilitzen alguns joves per trobar-se.

Segons els veïns, l'incivisme dels joves ha anat a més i està comportant molèsties de soroll tant de dia com de nit. Des de Twitter han explicat que hi ha música i crits durant les nits i això no els deixa descansar. La situació ha portat als veïns a demanar directament el tancament d'aquest pas que des de fa anys és un punt de trobada de joves, igual que la mateixa placeta que hi ha sobre la capella de la Verge del Portal.


Des de l'Ajuntament, el regidor del barri, Jordi Güell, preguntat per Nació Garrotxa, ha explicat que s'ha comunicat amb alguns dels veïns i s'han reunit amb ells. "Hi ha un conflicte veïnal entre els veïns i gent jove que es reuneix. És una cosa que ens passa a diferents llocs de la ciutat, sobretot, ara a l'estiu quan els joves tenen vacances i es reuneixen a l'espai públic", diu Güell.

El regidor ha confirmat que per tractar la situació s'iniciarà una mediació: "Plantegem fer una mediació entre els joves si els veïns. Els joves tenen dret a reunir-se, però això s'ha de compatibilitzar amb què els veïns puguin descansar i estar tranquils a casa seva".

 

Participació