​Terra Viva, satisfeta amb la resolució del Tribunal de Contractes

L'entitat creu que amb el dictamen es demostra que tenien legitimitat per presentar el recurs contra l'adjudicació que el Consell Comarcal va fer a Caniausa

Imatge d'arxiu d'alguns membres de Terra Viva en una roda de premsa sobre la polèmica amb el Consell Comarcal
Imatge d'arxiu d'alguns membres de Terra Viva en una roda de premsa sobre la polèmica amb el Consell Comarcal | Martí Albesa
30 de juny del 2022
Actualitzat a les 19:11h
En un comunicat, Terra Viva ha mostrat la seva satisfacció sobre la resolució que ha emès el Tribunal Català de Contractes. L'entitat impulsora del recurs diu que estan "contents" de la resolució perquè es demostra que "estàvem legitimats a poder recórrer l'adjudicació del servei". En aquesta línia, el comunicat segueix: "Des del Consell Comarcal de la Garrotxa deien que no estàvem legitimats i, per tant, no podíem presentar cap recurs".

En aquest sentit, Terra Viva considera que s'ha "pogut desmuntar el relat" del Consell Comarcal de la Garrotxa i s'ha "demostrat que la licitació presentava vàries irregularitats". Per això, l'entitat assegura que el servei de custòdia d'animals "no s'hauria d'haver adjudicat a Caniausa".

En la resolució, un dels punts que més ressalta el Tribunal i que, principalment, és el motiu de l'estimació parcial del recurs, és el fet que Caniausa no va demostrar "la seva solvència tècnica" a l'hora de presentar la seva oferta en la licitació del contracte. Aquí, Terra Viva també diu en el comunicat que d'aquesta manera "queda demostrat que Caniausa no complia els requisits de solvència que demanava la licitació".

D'on ve la polèmica?
Després de gairebé una dècada en mans de Terra Viva, el 2020, es va decidir trencar el contracte i el Consell Comarcal va llençar una nova licitació del servei de custòdia d'animals de la Garrotxa. La licitació es va acabar adjudicant l'abril del 2021. Durant aquest període s'hi van presentar dues opcions: l'empresa osonenca Caniausa i l'entitat garrotxina Terra Viva. Aquesta última va quedar descartada del concurs per un error en l'entrega de la documentació i, finalment, el Consell Comarcal de la Garrotxa, va adjudicar el contracte a l'empresa d'Osona.

El maig del 2021, Terra Viva va decidir presentar un recurs contra l'adjudicació del servei i el Tribunal de Contractes ha dictaminat recentment que l'adjudicació no es va fer del tot bé. Segons la resolució, el Consell Comarcal no va acreditar la solvència tècnica de Caniausa. Ara, el Tribunal ha deixat un període de temps perquè el Consell i Caniausa esmenin l'error, abans de declarar la licitació deserta.