Guardonen l'Escola d'Art d'Olot amb un dels premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla

Per l'obra efímera "Ceci n'est pas un coeur", que es va instal·lar al claustre del Carme durant les passades festes de Nadal

«Ceci n'est pas un coeur» es va instal·lar al claustre del Carme el passat Nadal.
«Ceci n'est pas un coeur» es va instal·lar al claustre del Carme el passat Nadal. | Escola d'Art d'Olot.
20 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:53h
La Fundació Carulla ha fet públic aquest dijous el resultat de la 44a edició dels Premis Baldiri Reixac, els guardons anuals que impulsen i reconeixen projectes educatius que donen resposta als reptes de l’educació des de les arts, la cultura i la llengua catalana. D’un total de 106 propostes presentades, 30 han estat escollides pel jurat com a guanyadores. Totes elles destaquen per tenir un component transformador, i per mostrar el seu compromís amb la societat i la cultura.

Entre els projectes guardonats destaca el premi Baldiri Experiències per a l'obraCeci n’est pas un coeur, de l’Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot, dotat amb 500 euros per a material escolar i llibres d’Abacus Cooperativa, que el passat mes de març de 2021 també va rebre un dels premis Emporia (premis d'arquitectura efímera).

La instal·lació efímera es va exposar dins el context de la mostra de pessebres d’Olot al claustre del Carme durant les festes de Nadal de 2021. El muntatge realitzat pels alumnes de l’Escola d’Art va ser un exercici d’escola en col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat. El resultat va ser una interpretació de la festa de Nadal, la transmissió d’uns sentiments a través d’uns símbols, el treball de la llum i de l’espai a gran escala.

El projecte juga amb la geometria pròpia del claustre renaixentista per apropiar-se de la forma i generar-ne unes de noves. Els arcs, agrupats de dos en dos s’enllacen amb dues diagonals per fer aparèixer els cors amagats de l’edifici. Com un símbol ocult i latent en les façanes del claustre.


 
Arxivat a