Olot se suma al 8-M per a reivindicar la igualtat de gènere amb diversos actes

A més de les activitats institucionals i de les entitats, les feministes de la Garrotxa es manifestaran a les set del vespre convocades per La Dalla tot "teixint resistències"

El Dia Internacional de les Dones se celebra amb muntitud d'actes a Olot.
El Dia Internacional de les Dones se celebra amb muntitud d'actes a Olot. | @olotuit.
NacióGarrotxa
08 de març del 2022
Actualitzat a les 9:52h
Des de diverses àrees de l’Ajuntament d’Olot s’ha programat un conjunt d’activitats variades per a commemorar aquest dimarts, 8 de març, el Dia Internacional de les Dones i temàtiques com la igualtat, el gènere o l’emprenedoria des d’àmbits i perspectives diferents.

Igualment, les feministes de la Garrotxa, convocades pel col·lectiu La Dalla, sortiran als carrers aquest 8M per a celebrar aquesta diada i dedicar-a a la reivindicació i la lluita feministes. "Aquest any hem volgut centrar-nos en teixir resistències, volem que el 8M sigui un espai feminista obert per a totes que constitueixi la base per a crear un teixit feminista a la comarca basat en la sororitat amb totes les companyes en resistència. Considerem que aquest teixit és necessari, especialment després de dos anys de pandèmia".

Amb l’objectiu d’ocupar l’espai públic per a gaudir-lo en comunitat, es farà una Fira Transfeminsita al Firalet petit en el marc del 8 de març, oberta a tothom qui vulgui implicar-se, des del joc i les dinàmiques, "en el moviment empoderant de les companyes de la Garrotxa". Al vespre, a les set, es farà la manifestació, mixta, que sortirà del Firal Petit.
 

Cartell de les feministes de la Garrotxa aquest 8-M. Foto: @dallafeminista.


Actes institucionals
A continuació podeu consultar el conjunt d’activitats previstes a Olot:
 
Àrea d’Empresa, Emprenedoria i Comerç de DinàmiG
Primera Trobada de Dones Emprenedores de la Garrotxa
8 de març | 15 h | Sala Magma Espai Cràter
 
L’objectiu de l’acte és funcionar com un espai de networking, on les participants puguin compartir dubtes, vivències i coneixements, propiciant que també puguin sorgir sinergies i vincles entre elles. Serà una primera jornada que pretén plantar la llavor d’un cicle de trobades periòdiques, pensades per enxarxar dones emprenedores de la comarca de la Garrotxa.
Per assistir a l’acte és necessari disposar d’inscripció prèvia contactant amb suport.empresa@dinamig.cat o bé trucant al telèfon 972 27 91 42.
 
Àrea de Cultura
Teatre: Amazones, d’Agrupación Señor Serrano
Dimarts 8 i dimecres 9 de març |  17.30 h | Teatre Principal d’Olot
 
Una proposta que convida els infants a reflexionar sobre desigualtats i injustícies socials a partir dels mites clàssics. D’aquesta manera, Agrupación Señor Serrano llança preguntes que promouen el pensament.
Només pot entrar a veure l’espectacle el públic d’entre 7 i 12 anys. Preu: 5 euros.
 
Consorci d’Acció Social de la Garrotxa
Tertúlia Cafè: Dona, que no et prenguin el pèl! Vine a conèixer els teus drets laborals
9 de març | 15 – 17 h | DinàmiG
 
Tertúlia cafè a càrrec de l’advocada del SIAD de la Garrotxa, Núria Escale, que realitzarà una presentació de serveis de l’àmbit laboral de la Garrotxa.
Per assistir a l’acte cal inscripció prèvia via Whatsapp al telèfon 649 85 61 10. S’ofereix servei de cangur.
 
Àrea de Cultura
Teatre: Veus que no veus, de CIA. Pepa Plana
Veus que no veus presenta la versió femenina de les anomenades entrades clàssiques, els números que inicien un espectacle o que enllacen escenes.
11 de març | 20 h | Teatre Principal d’Olot
Preu de 6 a 22 euros.
 
Consorci d’Acció Social de la Garrotxa
Taller: Per aprendre a comunicar-se millor i  presentar-se en l’àmbit laboral
Taller pràctic a càrrec d’Annna Aumatell que permetrà aportar les eines i claus per poder ser més assertiu i comunicar-se millor en públic, dins l’àmbit laboral.
14 de març | 10 – 12 h | Àrea d’Ocupació – Mas les Mates
Per assistir a l’acte cal inscripció prèvia via Whatsapp al telèfon 649 85 61 10. S’ofereix servei de cangur.
 
Consorci d’Acció Social de la Garrotxa
Taller: Cultiva l’estalvi
15 de març | 15 – 17 h | Casal Cívic d’Olot
 
Taller i sessió a càrrec de Iolanda Suescun de l’associació Athena per aprendre, en clau feminista, a definir el pressupost personal i familiar. Alhora, es donarà a conèixer el mètode d’estalvi Athena.
Per assistir a l’acte cal inscripció prèvia via Whatsapp al telèfon 649 85 61 10. S’ofereix servei de cangur.
 
Faberllull Olot
Xerrada: Gestió de la no maternitat, amb María Sebastià Sáez, Mercedes Carbayo Abengozar i Dovile Kuzminskaite
16 de març | 18 h | Arxiu Comarcal de la Garrotxa
 
Xerrada en el marc de la residència temàtica de Faberllull, que se centra en les experiències, representacions i percepcions de les dones que no tenen fills en l’escenari de les normes de gènere tradicionals, les polítiques pronatalistes i estructures patriarcals.
 
Arxiu Comarcal de la Garrotxa
Exposició: Dones il·lustres, dones il·lustradores
Del 4 de març fins al 4 d’abril de 2022 | De dilluns a divendres de 9 a 14 i de 15.30 a 18 h | Sala d’Actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa
 
La mostra reflecteix el treball de catorze il·lustradores que han dibuixat, d’acord amb el seu estil, catorze dones referents de l’emancipació femenina, des de les escriptores Virginia Woolf i Simone de Beauvoir fins a l’actriu Hedy Lamarr i la Premi Nobel de la Pau Malala Yousafzai, entre altres.
 
Arxivat a