Càncer infantil

Els comerciants d’Olot reparteixen 5.000 ulleres solidàries del projecte «Realitat Millorada»

La iniciativa de la Fundació A. Bosch té com a objectiu recaptar més de 6 milions d’euros per a transformar l’espai d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 10 de febrer de 2022 a les 11:12 |
Les ulleres de realitat augmentada han estat dissenyades per infants ingressats a l'hospital. | @fundacioabosch.
L’Associació de Comerciants d’Olot (ACO) s’ha sumat al projecte Realitat Millorada, impulsat per la Fundació A. Bosch, juntament amb la Fundación Aladina i la Fundación Small, totes elles dedicades a la lluita contra el càncer infantil, que té com a objectiu recaptar més de 6 milions d’euros per a dur a terme una reforma integral per a acondiciar i humanitzar el nou espai d’Hospitalització d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona.

L'ACO ho ha fet participant en la campanya Ulleres de Realitat Millorada, emmarcada dins d’aquesta iniciativa, a través de la qual ha impulsat la comercialització de 5.000 ulleres solidàries entre més de 20 comerços d’Olot.

 

La iniciativa «Realitat Millorada« es va presentar l'abril de 2021. Foto: @fundacioabosch.



Les ulleres de ‘Realitat Millorada’ són unes ulleres de cartró molt especials, que han estat dissenyades per alguns dels infants ingressats a l’àrea d’oncologia infantil de la Vall d’Hebron, i tots els beneficis que s’obtinguin de la seva venda es destinaran al projecte de remodelació de la planta. Les ulleres es van posar a la venda durant les festes de Nadal i està previst que es continuïn comercialitzant com a mínim durant tot el mes de febrer, coincidint que el dia 15 d’aquest mes és el Dia Mundial del Càncer Infantil.


‘Realitat Millorada’ és un projecte de llarg recorregut que va donar el tret de sortida l’abril del 2021 i que busca implicar la ciutadania, empreses i associacions, per tal d’aconseguir els fons necessaris per dotar a l’Hospital de la Vall d’Hebron d’un espai de 2.646 m2 amb tots els recursos necessaris per al tractament del càncer pediàtric, posant el benestar del pacient en el centre.

Serà una àrea més confortable, amb habitacions més espaioses i còmodes i amb zones comunes més àmplies. A més, serà més segura, fent possible la incorporació de nous tractaments mèdics, oferint un major control entre àrees i mecanismes d'aïllament; més íntima, amb habitacions individuals i espais privats; i fomentarà la convivència afavorint les relacions entre pacients en els espais de jocs i habilitant espais específics per a les famílies. Està previst que les obres de remodelació comencin l’any que ve i acabin el 2024.
 

 

Participació