La Fundació d'Estudis Superiors ha estat autoritzada a fer les proves ACTIC

L'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació s'oferirà des d'Olot a tota la població de la comarca

L’ACTIC permet a qualsevol persona demostrar les seves competències digitals.
L’ACTIC permet a qualsevol persona demostrar les seves competències digitals. | Taras Shypka.
NacióGarrotxa
08 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:26h

A partir d’aquest mes de febrer tothom qui ho vulgui ja pot anar a la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot a fer la prova ACTIC. La FES Olot s'ha acreditat com a centre col·laborador per a poder oferir un nou servei a la població de la comarca.

La sigla ACTIC correspon a la denominació “acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació”, és a dir, és la certificació que acredita la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Podeu conèixer els diferents nivells d’acreditació i fer la inscripció a la prova a la pàgina d’ACTIC. En cas que us inscriviu per fer la prova la recomanació general és que abans us mireu el vídeo explicatiu del seu funcionament:


Si us cal més informació podeu adreçar-vos al telèfon  972 262 128 o al correu electrònic fes@olot.cat.

Què acredita l'ACTIC?
L’ACTIC permet a qualsevol persona demostrar les seves competències en TIC mitjançant una prova per ordinador que s’avalua automàticament. La prova és telemàtica, encara que s’ha de fer en un centre col·laborador reconegut per la Generalitat, el qual garanteix que es fa en les condicions adequades. Hi ha més de 350 centres distribuïts per tot Catalunya, amb molta diversitat d’horaris d'avaluació. La sol·licitud d’acreditació i l’obtenció del certificat també són telemàtics. No cal esperar cap convocatòria per presentar la sol·licitud.

Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l'obtenció d'una feina, la promoció professional, l'accés a eines d’aprenentatge virtual o l'obtenció d'una certificació professional.
 

Arxivat a