«No es un vial, és un carrer!» vol conscienciar la població que Olot és una ciutat per a caminar-hi

Presentarà una moció al ple municipal perquè s'endegui la campanya "Olot Camina” i alliberar la ciutat del major nombre possible de vehicles circulants

La plataforma vol alliberar el màxim nombre possible de carrers de vehicles.
La plataforma vol alliberar el màxim nombre possible de carrers de vehicles. | Xavier Borràs.
13 de gener del 2022
Actualitzat a les 10:25h
La plataforma No és un vial, és un carrer! ha entrat al registre de l'Ajuntament d'Olot una nova moció que és previst que puguin defensar en el pròxim ple municipal, que s'ha de celebrar el dijous 20 de gener.

Aquell dia desplegaran en seu municipal els arguments de la proposta “Olot Camina”, tot empenyent els diferents partits a posicionar-se'n. Des de "No és un vial" creuen fermament en les bondats de la idea, l’aprovació i posada en marxa de la qual tindria entre altres objectius millorar l’educació ambiental de la població i disminuir l’elevat nombre de turismes circulants, tant per al seu tram de l'avinguda Sant Jordi com per a tota la ciutat.

En aquest sentit, argumenten que són poques les opcions que ofereix un municipi tan tancat viàriament, però les que hi ha –ho han dit en altres ocasions, es podrien aprofitar més i no es fa.

Amb la campanya “Olot Camina” volen conscienciar la població que Olot és una ciutat on fàcilment es pot caminar i, en conseqüència, cal promoure l’alliberament del major nombre possible de vehicles circulants, "molts usuaris dels quals podrien cobrir les distàncies a peu".
 
La plataforma se situa clarament a favor d’un urbanisme més sostenible i menys motoritzat, que contribuiria a estimular l’educació ambiental dels ciutadans i posaria en valor tots els beneficis que una ciutat en essència caminador pot aportar a cadascú en termes d’economia, veïnatge i sanitat

 
Arxivat a