S'inaugura al cementiri d'Olot l'espai dedicat al dol perinatal

Durant la festivitat de Tots Sants s'ha habilitat un indret del record per a les famílies que han perdut un nadó durant la gestació o els dies posteriors al naixement

Un paviment de greda volcànica i un mur amb una escultura d'Anna Manel·la conformen aquest nou espai.
Un paviment de greda volcànica i un mur amb una escultura d'Anna Manel·la conformen aquest nou espai. | @olotuit.
NacióGarrotxa
02 de novembre del 2021
Actualitzat a les 9:03h
Aquest dilluns, 1r de novembre –festivitat de Tots Sants– ha tingut lloc la inauguració del nou espai dedicat al dol gestacional i perinatal instal·lat a la via Santa Marta del cementiri de la ciutat.

La presentació s’ha dut a terme durant el tradicional acte de record als olotins difunts, per bé que la pluja ha obligat a fer-la a la sala de cerimònies del cementiri. Ha constat de diferents parlaments i la interpretació de peces musicals a càrrec de la Camerata de corda de l’Escola Municipal de Música d’Olot.

Una vegada finalitzat l’acte, els assistents s’han dirigit a l’espai de dol gestacional i perinatal que va sorgir com una iniciativa d’una família d’Olot: la de Pilar Ramiro i Àngel Vallmajó. El batlle d'Olot, Pep Berga, ha destacat “la importància d’aquest espai per a la família que ens ho va demanar, però també moltes famílies que pateixen aquest dol sovint invisibilitzat”.
 

L'acte d'inauguració d'aquest nou espai de dol al cementiri d'Olot. Foto: @olotuit.


La idea d’aquesta nova zona –formada amb un paviment de greda volcànica de 2 x 2,80 m i un mur de formigó de 55 cm on es pot llegir "Som pols d’estrelles"– és esdevenir un espai de record i suport per a les famílies, acompanyant-los en el dolor de l’experiència viscuda així com per a fer visible una realitat present a la societat.

La part de greda volcànica també està habilitada perquè les famílies que ho considerin puguin dipositar-hi les cendres. A part, la nova zona també disposa d’una escultura de l’escultora olotina Anna Manel·la, cedida per les seves filles.

La creació d'aquest espai es va aprovar amb la remodelació del Reglament del cementiri d'Olot durant el ple del passat 22 de juliol, que també introduïa l'espargiment de cendres i els enterraments pel ritus islàmic.

 
Arxivat a