Sant Joan les Fonts sotmet a enquesta participativa una ordenació viària

La proposta de l'Ajuntament inclou una reforma de la circulació i de les zones d’aparcament al barri Sec

Les propostes de reforma es van presentar als veïns al Centre Sociocultural.
Les propostes de reforma es van presentar als veïns al Centre Sociocultural. | @santjoanlesfontsaj.
NacióGarrotxa
27 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:59h
L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha presentat una proposta de reforma de la circulació i de zones d’aparcament al barri Sec. Tot plegat perquè en el "Quedem a la Plaça?" que s’hi va fer, els veïns van plantejar reiteradament una sèrie d’inquietuds i queixes entorn a la circulació viària i als aparcaments que generaven sensació d’inseguretat o perill. En aquell moment, es va acordar que el Consistori presentaria una opció alternativa.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha contractat els serveis d’una enginyeria especialitzada i externa que ha estudiat la zona i ha fet una nova proposta tècnica de circulació i aparcament al barri Sec. Van ser els mateixos responsables els qui van presentar el projecte als veïns, en una trobada que va tenir lloc al Centre Sociocultural.

Un cop feta la proposta, són els mateixos veïns els qui decidiran si volen introduir els canvis o deixar-ho com està actualment. Per això, se’ls ha fet lliurament d’una butlleta per participar en una enquesta per a la qual hi ha el termini obert de votació on es poden pronunciar al respecte.

D’aquesta manera, l'Ajuntament aposta per una governançacompartida en la gestió municipal. Són els veïns qui comparteixen les inquietuds en el "Quedem a la Plaça?", l’Ajuntament qui cerca una possible solució i en fa el retorn a la ciutadania i aquesta, al final, acaba validant o no la solució.