1 de 10
ENFooCA

Divendres es lliuren els Premis Arnau Bartrina Luque a Olot

En memòria d'aquest jove de 16 anys de Montagut i Oix –apassionat per la fotografia i els vídeos de naturalesa–, que va morir per la pessigada d’un peix aranya

Una de les darreres fotografies de natura d'Arnau Bartrina al seu compte d'Instagram. | Arnau Bartrina.
per Xavier Borràs, Olot, Catalunya | 7 d'octubre de 2021 a les 11:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres 8 d’octubre, a les 12h, a la sala El Torín d’Olot, tindrà lloc el lliurament dels ENFooCA Premis Arnau Bartrina Luque, que convoca l'associació creada en memòria d'aquest jove de 16 anys de Montagut i Oixapassionat per la fotografia i els vídeos de naturalesa–, que va ser pessigat per un peix aranya, que li va provocar la mort instantània per un xoc anafilàctic a la platja gran de Platja d'Aro el 15 d'agost de 2020.

L’entitat en record d'Arnau Bartrina, integrada per familiars i amics del jove, vol sumar complicitats en benefici dels valors de l’Arnau, tot enfocant-los a aconseguir que cada vegada hi hagi més gent que conegui, estimi i col·labori en la conservació de la natura.


El Premi a la identitat corporativa, de convocatòria única per a crear la imatge de la nova associació i les seves activitats, està dotat amb 300 euros. S’ha dut a terme un concurs restringit als alumnes de segon de Gràfica Publicitària i de segon de Grau ESDAPC del curs passat de l’Escola d’Art i Disseny d’Olot, de què ha estat tutoa la professora Elena Sala. D’un total de 22 projectes, s’ha escollit per votació popular i de la família, el d’Emma Reixach.

El Premi Fotollibre al fotògraf professional ha estat per a Xavi Bou. El disseny editorial del llibre el realitzaran els alumnes de segon de Gràfica Publicitària del present curs, amb el professor de l’Escola d’Art d’Olot Pere Àlvaro com a tutor. L’edició està patrocinada per Noel Alimentària, la Diputació de Girona, el  Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot.


D'altra banda, les Beques ENFooCA –que es convoquen suara–, organitzades i promogudes per l’associació, estan destinades a joves d’entre 18 i 35 anys que duguin a terme un treball de fotografia i/o vídeo relacionat amb la biodiversitat en sentit ampli a Olot i/o a la Garrotxa.

L’objectiu d'aquestes beques és recolzar o importar talent en aquests àmbits. El premi és una residència i espai de treball a la Fageda d’en Jordà d’uns 20 dies i està dotat amb 500 euros per ajuda a la manutenció i/o desplaçament i 1.000 euros més a la presentació dels resultats.

 
Aquests premis i beques compten, també, amb la col·laboració del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i de l’Observatori del Paisatge de Catalunya.
 
L’acte finalitzarà amb una conferència del guanyador de Premi a la identitat corporativa, el fotògraf professional Xavi Bou.
 

 

Participació