L’escola Castanyer enceta el curs amb una calefacció més eficient i sostenible

Els treballs empresos per l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts impliquen la substitució d’un total de 61 radiadors i més de 800 metres de canonada de distribució

Alguns dels radiadors més eficients, amb biomassa, col·locats a l'escola Castanyer.
Alguns dels radiadors més eficients, amb biomassa, col·locats a l'escola Castanyer. | @santjoanfontsaj.
NacióGarrotxa
30 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:43h
Sant Joan les Fonts comença el curs escolar amb canvis als centres educatius després de les actuacions de millora fetes aquest estiu amb la Brigada Municipal. Un dels més destacats ha estat a l’escola Castanyer, on aquest han començat les obres per a retirar l’antiga calefacció i instal·lar-ne una de nova més segura, eficient i sostenible. 

Els treballs impliquen la substitució d’un total de 61 radiadors i més de 800 metres de canonada de distribució. Es pretén millorar l’eficiència energètica de l’edifici, ja que s’executaran diferents circuits en funció de l’orientació constructiva i, alhora, millorar el confort dels alumnes.

La nova instal·lació permetrà que, un cop arribi el fred, el centre pugui abastir-se d’energia sostenible gràcies a la caldera de biomassa que s’hi ha instal·lat. Aquesta energia també arribarà a l’escola bressol El Niu, que ja comptava amb un servei de calefacció més actual. Amb aquesta actuació, es preveu un estalvi en el consum d’energia consumida del voltant del 20%, així com una reducció en les emissions de CO2 de l’equipament. 

El cost total dels treballs serà de 77.425 euros (IVA inclòs), els quals provenen íntegrament del pressupost municipal de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. La instal·lació actual era l’original en la construcció del centre educatiu. 

Aquesta actuació es troba en la seva recta final a falta de col·locar algun radiador pendent per a poder enllestir-la. La instal·lació té voluntat de conscienciació ambiental (que la mainada sigui coneixedora de l’aposta per les renovables amb energia de quilòmetre zero) i servirà, també, per a generar un estalvi energètic al llarg dels anys.