Energia sostenible

Instal·len dotze panells solars fotovoltaics a l'escola Pla de Dalt d'Olot

S’afegeixen als que ja funcionen en altres edificis, com la seu de la Policia Municipal o la llar d’infants del Morrot.

per NacióGarrotxa, Olot, Cataunya | 29 de setembre de 2021 a les 08:18 |
El nou sostre solar a l'escola Pla de Dalt d'Olot. | @olotuit.
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja s'han enllestit els treballs d’una nova instal·lació d'energia solar fotovoltaica per a autoconsum a la coberta del CEIP Pla de Dalt d’Olot. La instal·lació disposa de 12 panells solars fotovoltaics policristal·lins de 375 Wp, sobre una estructura metàl·lica orientada al sud. 

La previsió és d'una producció anual de 4.500 kWh que permetrà un estalvi de 675 €/any i la reducció de les emissions de CO2 en 2,2 tones anuals. La voluntat, també, és que serveixi per a fomentar l'ús de les energies renovables i, en concret, de les instal·lacions solars fotovoltaiques d'autoconsum.


El centre funciona majoritàriament en horari diürn i durant 10 mesos a l’any, fet que permet que la majoria de l’energia produïda per la instal·lació solar fotovoltaica pugui ser consumida en el mateix edifici, mentre que l’excedent d’energia produït que no es pugui consumir s’injectarà a la xarxa i serà reconegut en forma de compensació. La instal·lació permet visualitzar les dades de producció mitjançant una pantalla instal·lada a l’entrada. 

El cost d'aquest equipament ha estat d'11.454,43 euros, dels quals 7.463,06 euros han procedit de la campanya "Del Pla a l'acció" (2020-2021), que promou la Diputació de Girona, i la resta han estat aportats pel mateix Ajuntament d’Olot.


Aquesta actuació, recollida en el Pla d’acció per a l’energia sostenible d’Olot continua en la mateixa línia de les polítiques endegades per l’actual govern Municipal de divulgar, fomentar i implementar les energies renovables i l’estalvi energètic a la ciutat d’Olot, per a assolir així el compromís del Pacte d’Alcaldes d’Europa que en el seu moment es va signar.

La instal·lació –que s’acaba de posar en funcionament a l’escola del Pla de Dalt– s’afegeix a la realitzada a edificis municipals com la seu de la Policia Municipal (que l’any passat va produir 5.360 kWh) i la instal·lació de la llar d’infants la Gredera (l’any passat va produir 5.744,11 kWh).

 

Participació