El cicle de síntesis arquitectòniques 2021 del COAC arriba a Olot

Amb una intervenció de l’arquitecte Arnau Vergés el 15 de juliol vinent, que aportarà descobriments a l'entorn de la ciutat-jardí de l'Eixample Malagrida

Plànol de l'Eixample Malagrida d'Olot.
Plànol de l'Eixample Malagrida d'Olot. | @COAC.
NacióGarrotxa
05 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:29h
La nova edició del cicle Síntesis Arquitectòniques, que organitza la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) –amb el qual vol apropar a la ciutadania els treballs d’investigació de diversos professionals amb la presentació de les seves tesis doctorals basades en temàtiques on l’arquitectura és la protagonista–, ha recuperat el format presencial els dijous d'aquest mes de juliol a les seus de Girona i Figueres i arriba el dia 15 a Olot.

La tercera i darrera sessió del cicle tindrà lloc a la Delegació GarrotxaRipollès del COAC, a la Casa Serra d'Olot, a càrrec de l’arquitecte Arnau Vergés, el qual presentarà la tesi doctoral L’Eixample Malagrida d’Olot: urbanisme i arquitectura a la Catalunya-Ciutat-Jardí.

La ciutat jardí és com es coneix l’Eixample Malagrida d’Olot, que és com s’anomena aquest espai en els únics plànols que es coneixen del projecte nascut en ple noucentisme, promogut per l’“americano” i olotí de naixement Manuel Malagrida i Fontanet. Aquests plànols assignen l’autoria del pla als llavors arquitectes municipals Joan Roca Pinet i b a través de la signatura que fan dels projectes parcials realitzats per cadascun d’ells als anys 1916 i 1925, respectivament.

En aquesta tesi, Vergés posa en dubte les afirmacions històriques que donen validesa al model de ciutat jardí com a base del projecte de creixement més important de la història contemporània de la ciutat d’Olot, i saber si l’autoria real del projecte correspon als dos únics noms que signen els plànols originals. 
 
Finalitzat el cicle, les tres conferències es podran recuperar en el canal de YouTube de la Demarcació de Girona del COAC.

Arnau Vergés

Arnau Vergés és doctor arquitecte per la Universitat de Girona l’any 2021 i arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya l’any 2004. L’any 2017 va obtenir la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes de la ciutat d'Olot que li va permetre començar a investigar sobre la seva tesi al voltant de l’Eixample Malagrida. 

Sota el nom Arnau Estudi d’Arquitectura, i des d’Olot, la seva obra ha obtingut diversos reconeixements, va ser guanyador del concurs per a la construcció d'un mirador de sal a la Punta de la Banya del Delta de l'Ebre, ha estat seleccionat als premis FAD i la Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona, i també ha estat guardonat a la Biennal d’Arquitectura Espanyola, els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, els premis Empòria, el palmarès Technal i premis AJAC. 

Activitat gratuïta. Inscripció obligatòria a través d’aquest formulari. Places limitades.

 
Arxivat a