Obres

Sant Joan les Fonts impulsa la renovació de l’enllumenat públic

L'Ajuntament també ha procedit a fer millores a l’espai de joc a tocar de l’església de la Canya

per NacióGarrotxa, Sant Joan les Fonts | 1 de juliol de 2021 a les 09:21 |
Fanals amb tecnologia LED. | Dmitry G.
Aquestes darreres setmanes s’han efectuat millores en el quadre del sector de la Canya Q23 Av. Pirineus, que porta els punts de llum de l’Av. Pirineus, Francesc de Verntallat,  Puigsacalm i Pompeu Fabra.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va començar des del primer dia a posar en pràctica les accions proposades al PAES (Pla d’acció per a l’energia sostenible), que han de permetre arribar a l’objectiu de reduir un 20% les emissions de CO2 fixat per a l’any 2020.


Aquestes actuacions donen continuïtat a les que ja es van fer en anys anteriors com la reducció de consum en altres punts de l’enllumenat públic, o com la fotovoltaica d’autoconsum a l’edifici del Club Poliesportiu.

En aquesta renovació de les lluminàries s’ha efectuat el canvi de tecnologia de VMCC a LED als punts de llum. Les actuacions han consistit en la substitució de 40 lluminàries existents, passant d’una potència de 250 i 125W a tan sols 37W per punt de llum. Totes les lluminàries instal·lades són de tipus LED amb reducció de nivell durant la nit.


Aquesta actuació suposarà un estalvi anual de 25.627 kWh, que representa deixar d’emetre 10,23 tn de CO2 i també un estalvi econòmic de 3.075,24€ anuals.

La intervenció ha tingut un cost 12.398,14 euros. La Diputació de Girona ha subvencionat aquestes actuacions dins del programa Del Pla a l’Acció–L3 d’eficiència energètica, per a lluitar contra el canvi climàtic de les anualitats 2020-2021 amb un 75% d’aquest import.

 

S'ha instal·lat unes xarxes en l'espai de joc per a evitar que les pilotes surtin fora. Foto: @santjoanfontsaj.


Millores a l’espai de joc a tocar de l’església de la CanyaEn el marc del procés veïnal obert per a la millora de la plaça 1 d’Octubre de la Canya, una sèrie de joves del poble van expressar que feien servir una pista que hi ha a tocar de l’església de la Canya per a jugar a futbol. Aquest espai passa a prop d’un carrer per on circulen cotxes i no hi havia cap mesura que evités un ensurt o accident.

Per aquest motiu, a l’espai s’ha aprofitat per instal·lar-hi unes xarxes a la porteria i, just al darrere, una altra reixa protectora per a evitar que els llançaments a porteria acabin a la carretera. A banda, també, s’han arreglat les cistelles de la zona de bàsquet per a un millor gaudi de l’oci dels usuaris.
 

 

Participació