Presenten els actes de celebració del solstici d'estiu a Sant Joan les Fonts

Serà els dies 20, 23, 24 i 25 de juny, amb balls de gegants, concerts, teatre i la Nit de les Dones d'Aigua entre d'altres activitats per a tots els públics

Anna Serra, Rosa Serra i Jordi Serra durant la presentació dels actes sota el pont medieval.
Anna Serra, Rosa Serra i Jordi Serra durant la presentació dels actes sota el pont medieval. | @santjoanfontsaj.
NacióGarrotxa
16 de juny del 2021
Actualitzat el 20 de juny del 2023 a la 13:01h
Aquest dilluns a la tarda s’han presentat les activitats de la Celebració del Solstici d’Estiu de Sant Joan les Fonts que combina actes organitzats per la Comissió de Festes de Sant Joan i actes organitzats per l’Ajuntament.

La presidenta de la Comissió, Rosa Serra, ha explicat que s’ha mirat d’ajustar les activitats en tot moment a les capacitats permeses i a les mesures de la pandèmia i han estat pensats per a públics de totes les edats. N’ha destacat la comèdia El crèdit, que es podrà veure el diumenge 20 de juny al centre sociocultural i les actuacions de l’Orquestra Internacional Meravella el dia 24 de juny a la pista polivalent del CPS i el concert del grup Germà Negre el divendres 25 a la pista poliesportiva.

També, ha volgut recordar que es ratificaran els títols d’Hereu i Pubilla 2020/2021 i que es podran veure els focs artificials just després de la Nit de les Dones d’Aigua.

Precisament sobre aquest espectacle n’ha parlat el santjoanenc Jordi Serra, fundador de la Companyia Voël i responsable de l’edició d’enguany de la Nit de les Dones d’Aigua. No ha volgut donar-ne massa detalls per a no trencar l'enjòlit, però ha avançat que serà un espectacle molt diferent al de les edicions anteriors, en clau de circ amb l'objectiu d'homenatjar totes les dones de Sant Joan les Fonts.

L’espectacle comptarà amb professionals d’arreu que aquests dies assagen de valent, així com amb una quarantena de voluntaris i unes vint persones que hi participaran.

Tot seguit, la regidora Anna Serra ha explicat que el dimecres 23 l’Escola Municipal de Belles Arts organitzarà el tradicional concurs de pintura ràpida adreçada a totes les edats i ha destacat, igualment, el fet que es podrà tornar a veure ballar els gegants.

Uns gegants que hauran patit una transformació estructural de manera que hauran perdut sis quilos i seran més fàcils de portar, a més, després de la votació popular que es va fer, també se'ls veurà estrenar vestits nous. Hi haurà dues ocasions de veure els gegants: el dijous 24 al matí i, el divendres 25, durant l’acte d’inauguració de la nova biblioteca Francesc Caula ubicada a l’Estada de Juvinyà.

Precisament en aquest acte inaugural també es presentarà el llibrePer què no ballen els Gegants?, amb textos de Neus Verdaguer i il·lustracions de Vidal Rubió.
 

Cartell del sosltici d'estiu a Sant Joan les Fonts Foto: @santjoanfontsaj.


Programa de la celebració del solstici d'estiu

Diumenge 20/06
A les 19.00h al Centre Sociocultural
Representació de l’obra teatral El Crèdit  de Jordi Galceran a càrrec de la Secció Dramàtica del Centre Catòlic d’Olot.
Organitza: Comissió de Festes
Dimecres 23/06
Matí:
De 09.00h a 10.30h, concurs de pintura ràpida de Escola Municipal de Belles Arts. (Inscripcions a l’escola mateix).
Entrega de premis a les 19.00h L´Escola Municipal de Belles Arts
Organitza: EMBA
Tarda:
A les 17.00h, sortida de la Flama del Canigó des de la Vall de Bianya. Arribarà  a les 18.00h aprox. al prat de Can Miquelet.
Organitza Ajuntament St Joan les Fonts i Òmnium Cultural
19:30h  al mateix prat de Can Miquelet pregó del Solstici a càrrec de les diferents Directives del CPS que celebren els 50 anys de la constitució del Club.
A les 22.30h al Pont Medieval, la nit de les Dones d’Aigua (Projecte Reditus) a càrrec de la Cia Voël
Organitza Ajuntament de Sant Joan les Fonts
Tot seguit focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Igual.

Dijous 24/06

A les 11.00h del matí, ballada d’Exhibició i presentació dels Gegants de Sant Joan
A les 12.00h Missa Solemne a l’Església.
Tarda:
A les 18.00h  a la pista Polivalent del CPS Concert i Serenata a càrrec de l’Orquestra Internacional Meravella
Durant el transcurs del concert es ratificaran els títols de la Pubilla i l’Hereu de Sant Joan 20/21

Divendres 25/06

Matí:
De 10.30h a 13h tobogans aquàtics Splash Slide (tots els que hi vulguin participar han de portar banyador i tovallola).
Els menors de 12 anys hauran de venir acompanyats d’un adult

Tarda:
A les 17.00h.
Inauguració de la biblioteca Francesc Caula  a L’Estada de Juvinyà, i presentació del llibre Per què no ballen els Gegants?  amb textos de Neus Verdaguer i Il·lustracions de Vidal Rubió.
A les 19.00h Sardanes a la plaça major a càrrec de la Cobla Osona (asseguts, es podrà ballar tot seguint la normativa sanitària del Covid vigent en el moment de realitzar l’acte).
Vespre:
A les 22.00 h a la Pista Poliesportiva, concert a càrrec de Germà Negre.

Nota. Calen inscripcions prèvies als telèfons o correu-e: Rosa, 615494579; Anna, 696 886424; Laura, 626 928 132; cfsantjoan@gmail.com.
Arxivat a