La gent gran de la Garrotxa es manifestarà a Olot contra el «maltracte» de la banca

Dilluns vinent, 14 de juny, a migdia, protestaran a la plaça Major per la bretxa digital i la manca d'atenció de les entitats financeres

08 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:08h
La concentració es farà davant la sucursal de CaixaBank a la plaça Major d'Olot.
La concentració es farà davant la sucursal de CaixaBank a la plaça Major d'Olot. | Arxiu NG.
El Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa (CCGGG) ha convocat aquest dilluns vinent, 14 de juny, a migdia (12:00 h) una concentració davant l'oficina de CaixBanc de la plaça Major d'Olot per a protestar contra la bretxa digital i per a exigir un "bon tracte" sota el lema "Amb els nostres diners no s'hi juga".

Manuel Álvarex, representant del CCGGG, ha manifestat a NacióGarrotxa que "amb els recursos" que tenen les entitats financeres "i els interessos que cobren" haurien d'atendre millor la gent gran que necessiten una atenció personalitzada a l'hora de gestionar els seus comptes i llibretes.

Segons Álvarez, hi ha molt poca atenció personalitzada i molts jubilats es troben que des de les entitats els remeten als caixers automàtics o als webs. La imatge de cues al carrer davant les oficines bancàries s'ha agreujat els darrers temps ja que són atesos amb comptagotes i molts jubilats no tenen habilitats per a gestionar els seus comptes ni via Internet ni a través dels caixers.

També, cal comptar que en moltes poblacions de la Garrotxa s'han tancat algunes sucursals bancàries i en cap cas ni tan sols s'ha pensat, com a alternativa, a posar-hi caixers automàtics. Han de ser els familiars o les amistats les qui ajudin a gestionar algun dels afers que la gent gran no pot resoldre per si mateixa.

Manuel Álvarez també es queixa que les entitats financeres presentin les macroxifres de manera enganyosa. "Diuen que l'any passat van 'perdre' un 24% de beneficis, però la veritat és que beneficis en van tenir molts, tret d'aquest 24%", aclareix. Igualment, no entén que després d'haver rescatat la banca amb milers de milions d'euros, ara enviïn milers de treballadors a l'atur "perquè els sobren".

"Si treballen amb els nostres diners exigim que ens tractin bé", conclou el representant garrotxí del Consell de la Gent Gran, un òrgan de participació i consulta format per les associacions de gent gran de la comarca amb l’objectiu de coordinar actuacions i iniciatives conjuntes sobre gent gran per millorar el benestar i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu. Actualment són 17 les associacions i casals de la Garrotxa que hi participen activament.
 

Cartell de la convocatòria de la Gent Gran de la Garrotxa. Foto: CCGGG.

Arxivat a