Participació ciutadana

La circulació i l’incivisme, protagonitzen un nou Quedem a la Plaça a Sant Joan les Fonts

Dissabte també es va poder celebrar finalment la Xerinola a la Canya

per NacióGarrotxa, Sant Joan les Fonts | 7 de juny de 2021 a les 09:33 |
Un moment del Quedem a la Plaça a la plaça de Sant Jordi de Sant Joan les Fonts. | @santjoanfontsaj.
El Quedem a la Plaça? de la plaça de Sant Jordi de Sant Joan les Fonts va tornar a fer de punt de trobada de queixes i peticions veïnals sobre el dia a dia dels ciutadans.

Una de les peticions que més van repetir els veïns va ser en relació amb l’excés de velocitat d’alguns vehicles que passen per la zona. En aquest sentit, es va demanar instal·lar alguns lectors de velocitat, com ja s’ha fet en altres trams de la zona de Cisteller.


Un altre tema tractat va ser sobre els aparcaments i els vehicles mal estacionats que hi sol haver, segons van explicar els veïns. Uns altres problemes d’incivisme que es van posar a sobre la taula al Quedem a la Plaça? tenen a veure amb els propietaris d’animals que no en recullen les defecacions, sobretot al Prat de Can Miquelet.

Altres temes demanats van ser el canvi d’un contenidor, la instal·lació d’una senyal mirall de trànsit en un passatge o repassar algunes rajoles de l’exterior.


La iniciativa dels Quedem a la Plaça? té dues cites més aquest mes de juny: el dia 16 a la plaça de l’Església de Sant Cosme i el dia 17 al Barri de Peracaula. Les dues cites, seran a les set de la tarda.

 

La Xerinola a la Canya es va poder celebrar finalment a l'aire lliure. Foto: @santjoanfontsaj.


La Xerinola a la Canya

La celebració se sol fer el dia 1r de maig, però la previsió de mal temps en aquella data va obligar a postposar-ho fins aquest dissabte, 5 de juny.

Tot i que s’havia habilitat la Cooperativa per si feia mal temps, al final la trobada –organitzada per la Comissió de Festes– es va poder celebrar a la Plaça de l’U d’Octubre de la Canya. L’espai s’havia previst per respectar en tot moment la normativa i protocol de la pandèmia.

L’acte es va fer al llarg de tot el dia amb diferents grups que van servir per a donar caliu a la trobada.
 

 

Participació