Literatura

La Biblioteca d'Olot aborda la relació de Maria Aurèlia Capmany amb el feminisme català

Aquest dijous a les set del vespre n'impartirà una conferència la doctora Pilar Godayol, coordinadora del Grup de Recerca d’Estudis de Gènere de la UVic

per NacióGarrotxa, Olot | 10 de maig de 2021 a les 13:23 |
La conferència de la doctora Pilar Godayol serà aquest dijous a les set del vespre. | @OlotCultura.
Aquest 2021 es commemoren els trenta anys de la mort de Maria Aurèlia Capmany (Barcelona, 1918-1991). Escriptora, pedagoga i política, va iniciar la seva carrera literària el 1947, quan va ser finalista del Premi Joanot Martorell amb l’obra Necessitem morir. Dos anys més tard va guanyar aquest premi amb El cel no és transparent. El 1955 va publicar L’altra ciutat i l’any següent, Betúlia, que va suposar un trencament total amb la novel·la anterior.

Posteriorment, el 1962, va escriure El gust de la pols i el 1968 va guanyar el Premi Sant Jordi amb Un lloc entre els morts. El seu feminisme, evident en la seva actitud pública i en les seves declaracions, es va fer palès en moltes de les seves publicacions, entre les quals la novel·la Feliçment jo sóc una dona (1969). Així mateix és de gran rellevància la seva faceta teatral, com a dramaturga i també com a actriu.


La conferència a la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot, aquest dijous a les set del vespre, anirà a càrrec de Pilar Godayol, que és coordinadora del Grup de Recerca d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació (GETLIHC) de la UVic-UCC.

 

Participació