La Vall d'en Bas continua el camí cap a la comunitat d'energies renovables

El projecte –presentat per l'Ajuntament– ha estat seleccionat per l'Interreg MED Renewable Energy com a "emblemàtic", l’únic de tot Catalunya

La Vall d'en Bas al web del projecte Interreg NED Renewable Energy.
La Vall d'en Bas al web del projecte Interreg NED Renewable Energy. | @ajuntamentbas.
NacióGarrotxa
26 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:24h
L’Ajuntament de la Vall d’en Bas continua endavant amb el projecte europeu Interreg MED Renewable Energy, en col·laboració amb la Diputació de Girona i amb el suport del Fons Europeus Estructurals (FEDER).

De fet, el projecte presentat pel consistori ha estat seleccionat com a ETU flagship case, és a dir, projecte emblemàtic, l’únic de tot Catalunya. Al seu costat, altres projectes emplaçats en diversos punts de la Mediterrània,com ara l’illa de Sicília, Grècia o Croàcia.

El programa s’organitza a partir de comunitats temàtiques de projectes, coordinades per vuit projectes horitzontals. En concret, el Renewable Energy és el projecte horitzontal que es dedica a la promoció de les energies renovables en el conjunt de zones rurals i també d’illes de la regió Mediterrània Nord.

Gràcies a aquest projecte, la Vall d’en Bas rebrà assessorament tècnic en matèria de transició energètica, i continuarà el camí cap a l’establiment d’una primera comunitat energètica a la Vall.

La presentació de tots els casos escollits va tenir lloc el passat 19 d’abril, moment en què també es van presentar les diferents eines i els plans de treball.