L'Ajuntament d'Olot nomena Anna Navarro ambaixadora de la ciutat

El batlle, Pep Berga li ha lliurat, a la dona més influent en el món de la tecnologia durant el 2020, la insígnia acreditativa després de signar en el Llibre d’Honor

Anna Navarro en el moment de signar al Llibre d'Honor en presència del batlle, Pep Berga.
Anna Navarro en el moment de signar al Llibre d'Honor en presència del batlle, Pep Berga. | @olotuit.
NacióGarrotxa
01 d'abril del 2021
Actualitzat a les 14:48h
Anna Navarro Descals s’ha convertit aquest dijous 1r d’abril a migdia en la vint-i-cinquena ambaixadora d’Olot. Nascuda a la ciutat l’any 1968, Navarro –coneguda en el món tecnològic com Anna N. Schlegel– viu actualment a Califòrnia on és vicepresidenta de NetApp, l’empresa número 1 del món en l’emmagatzematge de dades, tal com va exposar en una recent entrevista de NacióDigital.
 

La revista Analytics Insight va reconèixer el passat mes de desembre Anna N. Schlegel com la dona més influent del món en el sector tecnològic de 2020. La publicació hi destacava la trajectòria professional, que fa deu anys va incorporar-se a NetApp, on actualment dirigeix un equip de 200 professionals.
  

Anna Navarro ha estat una de les fundadores i presidenta de Women in Localization is’ha convertit en una referent en el món de la tecnologia. Llicenciada en Filologia anglesa per la Universitat de Barcelona, Navarro va traslladar-se a viure a Berlín, on va cursar Filologia Alemanya a la Universitat de Humboldt durant la dècada de 1980. El 1992 es va instal·lar als Estats Units, on va crear una empresa de traduccions abans de fer el salt al món tecnològic amb Cisco en el seu primer contacte amb el món de l’enginyeria. Des de fa deu anys, és la vicepresidenta de NetApp, l’empresa nord-americana de serveis i de gestió de dades amb seu a Silicon Valley. 
 
Col·laboradora de l’Aula Magna Business School –que treballa per a formar dones d’empresa en estratègia–, Anna N. Schlegel s’ha convertit aquests darrers mesos en una dels persones amb més presència als mitjans. A més de la seva trajectòria professional i com ha arribat a convertir-se en la dona més influent en el sector tecnològic –“arriscant, aprenent i no desanimar-te quan et diuen no”, ha assegurat–, ha destacat la seva vinculació amb Catalunya i la ciutat d’Olot, que avui l’ha convertida en ambaixadora de la ciutat. 
 

La nova ambaixadora d'Olot a la Sala Gussinyé de l'Ajuntament aquest migdia. Foto: @olotuit.


El batlle, Pep Berga, acompanyat de la regidora Adriana Francés, ha fet lliurament a Anna Navarro Descals de la insígnia de la ciutat després de signar en el Llibre d’Honor.

Berga ha subratllat “l’estima que l’Anna demostra contínuament cap a la ciutat i com segueix permanentment l’actualitat gràcies, precisament, a les noves tecnologies Recordo que el dia que li vaig proposar ser ambaixadora de la ciutat, no va dubtar ni un minut i va acabar amb un “visca Olot!,” que sovint acompanya les seves publicacions a les xarxes socials (@annapapallona)”, ha afirmat el batlle.  

El Consell d’Ambaixadors d’Olot

Amb aquest nou nomenament, Olot ja disposa d’un total de 25 ambaixadors. Ara fa vuit anys, el 14 de juny de l’any 2012 mossèn Joan Soler -missioner a la diòcesi de Dapaong, al Togo- va ser la primera persona que va rebre aquesta distinció honorífica.

Des de llavors, el metge dentista Carles Bosch, la matemàtica especialista en càlcul de trajectòries interplanetàries, Elisabet Canalias o l’Edgar Illas, professor de la Universitat de Bloomington dels Estats Units, han estat només alguns dels olotins referents que han rebut aquest reconeixement de la ciutat.

El darrer a rebre aquesta distinció va ser Xavier de Bolós, referent mundial de la vulcanologia.

A continuació, es detalla la llista d’ambaixadors i ambaixadores de la ciutat:

1. Joan Soler Ribas
2. Carles Bosch Cos
3. Martí Bassols Coma
4. Egar Illas Arau
5. Dani Arbós Daró
6. Pau Figueras Barnera
7. Marc Güell Cargol
8. Anna Vila Espuña
9. Remei Capdevila Werning
10. M. Carme Mateu Pagès
11. Joan Lluís Albella Corredera
12. Elisabet Canalias Vila
13. Aniol Salvador Soy
14. Amèlia López Huix
15. Francesc Artigas Ventolà
16. Alba Oliveras Ferrer
17. Irene Solé Canet
18. Ester Sala Bosch
19. Xavier Canalias Tercero
20. Valentí Canal Font
21. Anna Vilanova Bartrolí
22. Adriana Sánchez Danés
23. Marc Boix Bruguera
24. Xavier de Bolós Navarro
25. Anna Navarro Descals
Arxivat a