14-F

L'FNC presentarà denúncia als Jutjats d'Olot per delicte electoral contra un militant de la CUP

Segons ell mateix va reivindicar en un tweet, els va tirar a terra la parada on recollien avals per a presentar-se al 14-F i els va titllar de «nazis»

per Xavier Borràs , Olot, 5 de gener de 2021 a les 14:32 |
Una parada al carrer per a recollir avals per al 14-F de l'FNC. | @FNCGironines.
Aquest dilluns, 4 de gener, un militant de la CUP d'Olot va vantar-se a la xarxa social Twitter d'haver fet caure la parada que el Front Nacional de Catalunya tenia muntada a tocar de l'antic hospital de la capital de la Garrotxa.

L'organització nacionalista, segons ha confirmat a NacióGarrotxa el seu president, Jordi Casacuberta, presentarà una denúncia genèrica als Mossos d'Esquadra per aquesta i d'altres presumptes agressions semblants sofertes en diversos municipis, i al Jutjat d'Olot una d'específica per presumpta agressió i delicte electoral contra aquest olotí, que els va llencar la parada a terra. Tot i haver esborrat el tweet, l'FNC en conserva una còpia que presentaran a la justícia junt amb els testimonis que hi eren presents.


Segons ha explicat a NacióGarrotxa un d'aquests testimonis i militant de l'FNC, Fèlix Rabassa, cap a dos quarts de sis, mentre ell mateix i tres simpatitzants més del partit eren a la parada per a recollir signatures per a aplegar els avals necessaris per a presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya el 14-F –en aquest cas per la circumscripció de Girona–, una persona, que anava acompanyada d'una criatura petita, els va llençar la taula i els papers a terra i "ens va començar a insultar amb crits de feixistes i nazis". Rabassa ha afegit que tot i que ell mateix va tractar de parlar-hi no hi va haver diàleg possible i l'home va continuar insultant-los, fins que, va marxar sense més.

Per a aquest militant de l'FNC es tracta d'un acte de tot antidemocràtic. "No és tolerable en una democràcia que se'n tracti d'aquesta manera", ha blasmat. Rabassa i els altres simpatitzants de l'FNC, que van recollir uns 125 avals a Olot, van plegar la parada cap a les set i va ser llavors quan, avisats del que passava a les xarxes socials, es van assabentar del tweet, que havia fet un cupaire d'Olot, en què s'identificava com la persona que els havia tirat la parada a terra.


El mateix Rabassa va respondre-li amb aquest altre tweet (tot i que, posteriorment, el cupaire va esborrar el seu, en què reivindicava l'acció):
 

La problemàtica de la recollida d'avals

Segons que ha comentat el president Jordi Casacuberta, actualment ja gairebé han aconseguit els avals per a presentar-se a les circumscripcions de Girona, Tarragona i Lleida. A Barcelona costa més (com també els passa a la candidatura de Primàries) d'arribar als 4.296 avals necessaris.

"Convocar les eleccions al mes de febrer sabent que la recollida d'avals s'haurà de fer durant les festes de Nadal i amb els confinament i dificultats de circulació pel mig sembla haver estat fet expressament contra gent com nosaltres o els de Primàries", ha argumentat Casacuberta, que també ha dit que JxCat fa córrer que no hi ha cap problema a signar avals per a qualsevol partit, quan segons el president de l'FNC "això no és cert", ja que només es pot fer per a una organització política.

L'FNC, que defensa la unilateralitat immediata pel que fa a la independència de Catalunya, també contempla al seu programa la regulació i limitació de la immigració "com es fa a tot Europa". Segons aquest programa, Catalunya, en les darreres dècades, ha rebut un nombre d’immigrants superior a la població ja arrelada, "un canvi social que afebleix la llengua i el sentiment nacionals i afecta el mercat laboral". L’Estat català  –afegeixen– ha de controlar i regular la immigració. "L’immigrant ha de ser qualificat, venir amb un contracte de treball i un mínim de recursos propis. Cal suprimir les mesures que afavoreixen la immigració irregular".

Aquest tipus d'arguments sembla que són l'esca perquè se'ls titlli de "xenòfobs", "feixistes" i "nazis" a les xarxes socials des dels qui s'autoanomenen "l'esquerra anticapitalista". De fet, en els darrers dies ja s'han produït agressions i actes de violència a Molins de Rei, Terrassa, Areny de Munt o Vilanova i la Geltrú, tot els quals estan sent denunciats als Mossos d'Esquadra.

Segons el president de l'FNC, Jordi Casacuberta, "som radicals en temes nacionals", però no entraran "en el joc de l'enfrontament, que és el que voldrien".

 

Participació