La mainada de primària de l'Escola Finestres de Mieres protesta per les mascaretes

Van decidir no dur-hi els infants ahir per la manca d’actualització de la directriu d’ús obligatori a les aules els primers quinze dies de curs, que ja s'han complert

Protesten  per la manca d’actualització de la directriu d’ús obligatori de mascaretes.
Protesten per la manca d’actualització de la directriu d’ús obligatori de mascaretes. | FEFM.
30 de setembre del 2020
Actualitzat el 01 d'octubre a la 13:35h
Aquest dimarts, 29 de setembre, les mainades de primària de l’Escola Finestres de Mieres no han assistit a l’escola en protesta per la manca d’actualització de la directriu d’ús obligatori de mascaretes a les aules els primers quinze dies de curs. La mainada de primària, amb les respectives famílies, s'han reunit per realitzar la protesta i debatre futures accions.

De moment, han redactat un document que han remès, a través de l’Escola i l’Ajuntament de Mieres, al conseller Josep Bargalló i a la consellera Alba Vergés. Així mateix, també l'han fet arribar a altres grups de mares i pares per manera d’ampliar la mobilització social.
 

Les famílies de l'Escola FInestres de Mieres volen participar en les decisions. Foto: FEFM.


De fet, en altres escoles de la Garrotxa també hi ha hagut altres famílies que han demanat per què els infants de primària han de dur encara els morrions i des dels equips directius s'addueix que "hi ha brots a Olot", de fet, 11 infants positius que han obligat a confinar nou grups-classe., en cin centres educatius d'Olot, un de Castellfollit de la Roca i una de Santa Pau.

Reproduïm, pel seu interès, el document adreçat als consellers del Govern:

 
Sobre l’obligatorietat de les mesures del protocol de l’operació covid a l’Escola
Les famílies dels infants de primària de l’Escola Finestres de Mieres hem decidit no portar els nostres fills i filles a l’escola avui, en protesta per la manca d’actualització de la directriu d’ús obligatori de mascaretes a les aules els primers 15 dies de curs. Malgrat no estar d’acord amb aquesta mesura per considerar-nos grup estable de convivència, dins i fora del centre, d’una escola rural en un municipi petit amb risc baix de rebrot covid, hem complert aquest protocol segons se'ns va demanar.
 
Esperàvem la revocació per part dels departaments d’aquesta mesura, si més no en el cas de municipis de baix risc, per a la tercera setmana del curs que va iniciar ahir. En aquests 15 dies, igual que en els mesos anteriors, no s’han detectat casos de covid en el municipi de Mieres on s’ubica l’escola Finestres. Durant aquests dies, però, els nostres fills i filles sí que han manifestat molèsties i dificultats per a l’aprenentatge i les relacions a causa de l’ús de les mascaretes. A la vegada, constatem com el projecte pedagògic de l’Escola s’ha vist compromès per les limitacions imposades amb els grups bombolla, la separació d’espais, el distanciament físic, l’ús de materials, etc.
 
També veiem com altres països del nostre entorn prenen mesures menys dràstiques i limitadores dels drets fonamentals dels infants i de les seves necessitats de jugar, moure’s lliurement, rebre una educació en l’afectivitat i la relació amb els altres i participar en les decisions que els afecten. Malgrat reconèixer la complexitat de la situació, hem trobat a faltar també una major comunicació i participació de les famílies en la presa de decisions i en la lliure elecció responsable de les mesures que afecten als nostres fills que, d’altra banda, i segons els mateixos comunicats del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, semblen ser els menys afectats per la malaltia i menys transmissors del virus.
 
Per tots aquests motius sol·licitem als departaments d’Educació i Salut la revisió urgent de la directriu d’ús obligatori de mascaretes a les aules, en el cas de les petites escoles rurals de municipis amb baix risc de rebrot però també en general per a totes les escoles del país.  
 
Així mateix els animem a obrir un espai de reflexió i co-participació amb les mares i pares, responsables últims de la salut dels nostres fills, sobre les mesures a prendre en l’àmbit escolar, donats els efectes a llarg termini que poden tenir sobre la salut física, emocional i psicològica dels infants i la nostra cultura democràtica. Per últim, informem al senyor i senyora consellera que, mentre no arribi aquesta revisió de la mesura d’ús obligatori de mascaretes a les aules, les famílies de l’AMIPA de l’Escola Finestres de Mieres seguirem realitzant mesures de protesta i de difusió de la nostra postura.
 
Restem a l’espera de la revisió de la mesura.

Famílies de l'Escola Finestres de Mieres