​La Pegatina, El Pot Petit, Triquell i Ginestà actuaran a l'Inspira de Ripoll

El festival inclusiu es farà el 30 de setembre a la Devesa del Pla

Imatge de la presentació del festival aquest dilluns
Imatge de la presentació del festival aquest dilluns | Fundació MAP
Redacció
17 d'abril del 2023
Actualitzat a les 16:04h
La Pegatina, El Pot Petit, Triquell i Ginestà pujaran als escenaris del Festival Inclusiu Inspira 2023 que organitza la Fundació MAP. Serà el 30 de setembre a la Devesa del Pla de Ripoll i també comptarà amb produccions de qualitat protagonitzades per persones amb diversitat funcional, com ara la companyia de circ poètic i inclusiu Mur. La quarta edició seguirà el format de l'any passat. Començarà a les 11 del matí i s'allargarà fins a la 1 de la matinada amb una programació que inclou activitats paral·leles per a totes les edats com ara vermut musical, zona infantil, tallers de sensibilització i circ i ràdio en directe. La principal novetat és la incorporació de franges d'edat i el cost de l'entrada, des d'1 als 30 euros.

La programació s'ha donat a conèixer aquest dilluns. Els organitzadors han explicat que l'objectiu és emplenar la Devesa del Pla, amb capacitat per a 5.000 persones, per viure de nou "una gran festa dels valors" amb un públic familiar i de totes les edats vingut d'arreu de Catalunya, incloent entitats de l'àmbit de la discapacitat.

El certamen té la missió de trencar barreres i posar la cultura, la música i les arts escèniques a l'abast de tothom, també per a aquelles persones que no poden accedir-hi a causa d'alguna dificultat. Al mateix temps, vol donar visibilitat a la discapacitat oferint una programació inclusiva, amb espectacles protagonitzats per persones amb capacitats diverses, garantint un espai accessible i una entrada amb un preu reduït destinada a finançar el mateix festival.
A banda de fomentar la mobilitat, enguany també s'implantaran accions per reduir l'impacte del festival en l'entorn. Així, no hi haurà plàstics, s'utilitzaran gots ecològics i cantimplores i material reciclat en els tallers i també es comptarà amb agents ambientals que informaran i s'encarregaran de mantenir els espais nets.
 

Canvis en els preus

Enguany s'ha modificat el cost de les entrades i s'establirà en funció de l'edat. Així s'anirà d'1 euro per a infants de fins a 3 anys, passant per 10 euros de 4 a 15 anys i fins als 20 euros dels 16 en amunt. També es preveuen promocions i preus especials per a grups d'entitats del tercer sector que vulguin assistir-hi, així com per a col·lectius en situació de vulnerabilitat. Les entrades es posaran a la venda a partir del 19 d'abril a les 12 del migdia en línia, a través de la plataforma Codetickets, i també físicament a la cèntrica botiga Moda Re- de Ripoll, gestionada per InserMAP i Càritas Ripoll.

Al llarg de l'any la Fundació MAP i els seus usuaris treballen en els preparatius de l'Inspira. El festival compta amb el suport la Comissió de Festes de Ripoll, l'Ajuntament de Ripoll i altres entitats socials, i enguany també amb el Departament de Cultura.