​Una petita nevada dificulta la circulació a Molló: «No pot ser que amb 4 cm es compliqui així la mobilitat»

L'alcalde d'aquest municipi del Ripollès creu que la Generalitat hauria de disposar de més màquines llevaneu

El poble de Molló nevat aquest matí
El poble de Molló nevat aquest matí | ACN
Redacció
20 de gener del 2023
Actualitzat a les 16:46h
El municipi de Molló, situat al nord-est de la comarca del Ripollès, ha patit una incidència amb el transport escolar aquest matí a causa de la nevada. L'alcalde de la població, Josep Coma, ha lamentat que no ha estat una nevada destacada, només d'uns 4 o 5 centímetres de gruix, i, per això, no entén que s'hagin registrat problemes de mobilitat, sobretot a la carretera C-58 entre Molló i la frontera de Coll d'Ares.

De fet, el batlle ha explicat que la màquina llevaneu no ha netejat aquest tros de carretera fins a quarts d'onze del matí i això ha comportat problemes per la gent que viu als veïnats d'Espinavell i Ginestosa. Per tot plegat creu que la Generalitat hauria de tenir més màquines llevaneu al Ripollès.

Coma considera que al maquina llevaneu que està destinada a Molló "acumula massa quilòmetres de carreteres, ja que dona servei a la Garrotxa i al Ripollès". Per això, creu que la Generalitat "hauria de reforçar" aquest territori amb alguna màquina més. "No podem permetre'ns en un país i un territori de muntanya on nevar és habitual que es compliqui la circulació només per 4 o 5 centímetres de neu". Per això des de l'Ajuntament transmetran la queixa al Departament de Territori.

Des del Consell Comarcal del Ripollès han informat que s'han vist dues línies de transport escolar afectades per l'acumulació de neu i gel a la carretera. Una és la línia de Molló, que no ha pogut arribar als veïnats d'Espinavell i Ginestosa, i l'altra és la línia de Queralbs a la zona de Batet i la Casanova. Tot i això, des del Consell han informat que tots els alumnes afectats han pogut arribar a l'escola amb l'ajuda de les famílies a excepció d'un. La nevada també ha deixat la N-260 a Ribes de Freser amb restriccions i paisatges enfarinats a altres punts del Ripollès com ara Sant Pau de Segúries i Sant Joan de les Abadesses.