reconeixaments

Pere Aragonès entrega la Creu de Sant Jordi a Marina Vilalta, la pastora més vella de Catalunya

El president de la Generalitat s'ha traslladat aquest dimecres fins a Bruguera per conèixer en persona a Vilalta

per Redacció, Ripoll, Catalunya | 3 d'agost de 2022 a les 14:34 |
Pere Aragonès penjant la Creu de Sant Jordi al coll de Marina Vilalta | @perearagones
Visita especial la que ha rebut aquest dimecres la pastora en actiu més vella de Catalunya, Marina Vilalta. Durant el matí, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha traslladat fins a la Bruguera, a Ribes de Freser, on viu la pastora. Ho ha fet per entregar personalment la Creu de Sant Jordi que aquest any la Generalitat ha atorgat a Vilalta. 

La pastora ripollesa de 95 anys no va poder assistir a la gala d'entrega de les Creus de Sant Jordi celebrada el passat 11 de juliol.


Per aquest motiu, aquest dimecres, el president de la Generalitat ha organitzat una visita al Ripollès acompanyat també de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. Tots dos han visitat Bruguera i han conversat amb la pastora de Ribes de Freser.

Durant la visita, fins i tot, Vilalta ha cantat una cançó popular als dos representants del Govern. I és que, a més de la seva trajectòria vital, un dels arguments que han fet que Vilalta rebés la Creu de Sant Jordi ha estat el manteniment de les tradicions orals del Ripollès. 

En aquest sentit, en una piulada a Twitter, el mateix Aragonès ha posat en valor aquest patrimoni que difon Vilalta des de fa dècades i que manté guardat en la seva memòria. El president ha considerat la pastora com "un exemple de fortalesa i empenta del món rural" i li ha agraït que "hagi contribuït a preservar la tradició oral del Ripollès" amb "saviesa i energia imparable". 

Més visites a Queralbs i Ripoll


Durant la visita d'aquest dimecres al Ripollès, Aragonès també ha aprofitat per visitar l'Agrupació Maspons i Anglassell dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya que aquests dies es troben de campament a Queralbs. Per altra banda, la consellera de Cultura també ha aprofitat la seva estada al Ripollès per visitar el monestir de Ripoll i s'ha reunit amb l'Ajuntament per tractar diversos projectes culturals del municipi. 

 

 

Participació