El Ripollès modernitza la senyalització de cinc ports de muntanya

L'objectiu és homogeneïtzar els rètols i donar un impuls al ciclisme que hi ha a la comarca

Inauguració de la nova senyalització a un dels ports escollits
Inauguració de la nova senyalització a un dels ports escollits | Consell Comarcal del Ripollès
Redacció
03 d'agost del 2022
Actualitzat a la 13:04h
Ripollès Turisme i el Consell Comarcal del Ripollès han impulsat el disseny i la col·locació d'un conjunt de senyalitzacions en cinc ports de muntanya pensades especialment per als ciclistes. Són el collet de les Barraques, el coll de Burgarès des de la colònia Estabanell, el coll de Jou des de Ribes de Freser, el coll de Jou des de Sant Joan de les Abadesses i el port de Vallter. L'elecció dels ports de muntanya que s'han senyalitzat s'ha fet consultant diversos representants del món ciclista ripollès.

Així mateix, no es descarta senyalitzar-ne d'altres més endavant. El disseny dels rètols també s'ha fet amb la intenció d'homogeneïtzar la senyalització de ports de muntanya a tota la comarca. Concretament, la nova senyalització consta d'uns rètols d'inici amb el nom del port, l'altitud, el pendent mitjà, la distància fins al final del cim i l'altitud de la meta. Posteriorment, a cada punt quilomètric hi ha una fita que indica la distància fins al cim i el pendent durant el quilòmetre següent. Per acabar, un cop al final de la ruta, hi ha un rètol amb el nom del port i l'altitud assolida.

A més dels senyals, Ripollès Turisme també treballa en l'elaboració d'uns fullets desplegables amb el mapa i la informació dels ports de muntanya. Aquest material es posarà a la disposició dels visitants a través de les oficines de turisme i també es podrà descarregar al web ripollesturisme.cat.

Acció emmarcada en el Pla Ripollès 30
Aquesta acció, impulsada pel Consell Comarcal del Ripollès, és finançada en el marc del pla de reactivació socioeconòmica Ripollès 30, que busca donar un nou impuls a la societat i a l'economia de la comarca mitjançant la consecució de trenta projectes amb horitzó l'any 2030. Es tracta d'un full de ruta elaborat conjuntament amb l'Agència de desenvolupament del Ripollès i la Unió intersectorial empresarial del Ripollès, amb la complicitat de totes les administracions que intervenen en el nostre territori i també amb els agents econòmics i socials.

Sumant les aportacions de tots els organismes que hi participen, el pla Ripollès 30 estarà dotat amb més de 4,5 milions d'euros. Aquesta acció en concret ha tingut un cost de 17.900 euros.