1 de 10
sequera

Recomanen no consumir aigua a Ripoll i Campdevànol per l'arsènic

La situació, que també afecta part de Ribes de Freser, està causada per la sequera

El nivell del riu Freser està molt baix | Joaquim Colomer
per Pere Pratdesaba, Ripoll, Catalunya | 29 de juliol de 2022 a les 18:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La societat municipal d’aigües i serveis de Ripollès, SOMASRSA, ha emès un avís on alerta a la població que, acausa la sequera i a la disminució del nivell d’aigua del riu Freser, s’han detectat nivells d’arsènic per sobre dels establerts a les captacions que abasteixen els nuclis de Ripoll i Campdevànol.
 

Per aquest motiu, es recomana a la població d’aquestes dues localitats no fer servir l’aigua per ús de boca, o sigui, per beure o cuinar, fins que els nivells estiguin restablerts. La resta d’usos no estan prohibits.

La mesura també afecta part de Ribes de Freser, població on la presència natural d'arsènic a les roques ha obligat històricament a fer inversions per rebaixar-ne la concentració.


En el cas de Ripoll i Campdevànol, segons detalla l'Ajuntament, la concentració actual se situa en 15 micrograms/litre, quan el límit legal és 10. Fins al 2003, el llindar se situava en 50.
 
Cal recordar que el passat dimarts, 26 de juliol, l'Agència Catalana de l'Aigua va augmentar del nivell de prealerta al nivell d'alerta la situació de sequera al Ripollès. Això ha comportat que ja s’activessin diverses restriccions.


 

Participació