El Govern ho torna a intentar: tots els detalls de la candidatura en solitari dels Jocs d'Hivern

Vilagrà no vol perdre "l'oportunitat" d'optar a organitzar l'esdeveniment del 2030, però reconeix que la decisió no depèn de l'executiu

Queralt Castellet, fent un salt a Pequín.
Queralt Castellet, fent un salt a Pequín. | COE
M.O.
29 de juliol del 2022
El Govern ho torna a intentar. La Generalitat ja ha presentat al Comitè Olímpic Espanyol (COE) la candidatura de Catalunya en solitari per organitzar els Jocs d'Hivern, tal com va avançar NacióDigital, un mes després que la candidatura conjunta amb l'Aragó fos donada per morta. Així ho ha explicat aquest dijous la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en roda de premsa al Palau de la Generalitat, acompanyada de Mònica Bosch, coordinadora del projecte.

Després de reunir la Taula territorial dels Jocs -amb alcaldies, consells comarcals i diputacions, junt amb els presidents de les federacions d'esports d'hivern català i espanyol-, Vilagrà ha subratllat que no vol perdre "l'oportunitat" d'optar als Jocs d'Hivern del 2030. Si bé, ha reconegut que la decisió no depèn del Govern i que, per tant, el projecte podria enfocar-se a organitzar l'esdeveniment del 2034.

Vilagrà ha detallat que la consulta ciutadana a les comarques afectades pels Jocs continua "paralitzada". La consellera ha explicat que, fins que el COE no validi la candidatura catalana, no es podrà fer la consulta al territori. Pel que fa a les proves, es mantenen les disciplines de circuits de lliscament i trampolins de salts a Sarajevo (Bòsnia) i a La Plagne o Courchevel (França), segons consta al projecte català.

D'altra banda, el Govern preveu construir una pista a la Fira de Barcelona per a la prova de patinatge de velocitat. El nou Palau Blaugrana i l'estadi Olímpic de Badalona acollirien l'hoquei gel, mentre que el Palau Sant Jordi seria la seu del patinatge artístic. Després del "fracàs anunciat" de la candidatura conjunta amb l'Aragó, el curling, un dels esports que s'havia de celebrar a Saragossa, es disputaria ara en un recinte que es vol construir a Gavà, amb capacitat per a 3.000 persones i amb el nom de Centre d'Alt Rendiment Esports de Gel. El biatló i l'esquí de fons,  dues disciplines que també s'havien de fer a Aragó, es farien a Baqueira-Beret.