​Les obres del pont del tren de Ripoll començaran el 30 de juliol i quedarà fora de servei durant un mes

Fins a l'1 de setembre els serveis de Ripoll a Puigcerdà es faran amb bus

Imatge del pont sobre el riu Ter de Ripoll
Imatge del pont sobre el riu Ter de Ripoll | Consorci del Ter
Redacció
20 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:14h
El pròxim dissabte 30 de juliol començarà la part central de les obres del pont sobre el riu Ter de la línia R3 que passa per Ripoll. Els treballs s'allargaran un mes i tenen l'objectiu de millorar la infraestructura ferroviària i "dotar-la de més fiabilitat", segons un comunicat d'Adif.

Les obres suposaran la interrupció del servei de trens entre Ripoll i Puigcerdà. Adif habilitarà autocars que faran el trajecte per carretera i s'aturaran a les estacions de Ribes de Fraser, Puigcerdà i La Tor de Querol-Enveig. El servei entre l'Hospitalet i Ripoll no tindrà cap afectació.

Està previst que el pròxim 1 de setembre les obres hagin finalitzat i el servei pugui tornar a la normalitat. Els treballs estan inclosos en el pla de millores "Transformem Rodalies" i costaran 1,2 milions d'euros. Es pretén dotar l'estructura de més de 145 metres de llarg de més durabilitat i protecció davant les condicions atmosfèriques, a més de reduir-ne les necessitats de manteniment.

Aprofitant la realització d'aquestes obres, i amb la finalitat d'evitar més afectacions al trànsit, Adif hi executarà altres actuacions. En concret, s'hi destinaran gairebé 128.000 euros a l'optimització d'un pont metàl·lic entorn del barranc dels corriments, de 21,2 m de longitud i situat al trajecte Ribes de Freser i Planoles.

A més, s'hi executaran tasques de manteniment de via i infraestructura, catenària, instal·lacions de seguretat i comunicacions i tala d'arbrat als voltants de la via, així com diversos treballs geotècnics necessaris per projectar la millora dels túnels de La Corba, Helicoidal o del Cargol, Crenat i Sant Esteve.