​Gombrèn prohibeix regar horts i jardins a causa de la sequera

L’Ajuntament ha publicat un ban on assegura que la situació és «precària i urgent» i no descarta talls d’aigua

Redacció
15 de juliol del 2022
Actualitzat a les 10:20h
La sequera ha obligat ja a molts pobles de Catalunya, no només a llençar recomanacions als seus veïns, sinó també a aplicar mesures. És el cas de Gombrèn. L’Ajuntament ha publicat recentment un ban on es prohibeix directament l’ús d’aigua per regar horts i jardins

En el comunicat, l’Ajuntament assegura que els avisos fets setmanes enrere no han servit i s’ha vist obligat a passar a l’acció. El consistori també demana fer un ús responsable de l’aigua als domicilis i que “tingui cura i atenció immediata” a qualsevol avaria o punt de pèrdua d’aigua. 

L’Ajuntament qualifica la situació de sequera com una “extrema situació” i afegeix que davant el perill de sequera, si les mesures actuals són insuficients, “aquest consistori es veurà en l’obligació de procedir a fer talls d’aigua diaris durant determinades hores del dia”. 

La captació d’aigua de Gombrèn prové de Foradada, aquest punt, segons el consistori, es troba en una situació de falta d’aigua que ha fet que “no pugui subministrar a la seva xarxa habitual”.