Ripoll instal·la 13 contenidors per recollir oli usat

La mala gestió d'aquest combustible a casa pot generar proliferació de plagues urbanes i microorganismes perjudicials per a la salut

Presentació dels contenidors
Presentació dels contenidors | Ajuntament de Ripoll
Redacció
23 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:59h
A partir d'ara reciclar l’oli usat serà més fàcil a Ripoll. La instal·lació de 13 contenidors en diferents punts del terme municipal facilitarà a la ciutadania  el reciclatge d’aquest residu altament contaminant que, si no es gestiona correctament, ocasiona importants perjudicis per a la nostra salut i economia.

L’eliminació de l’oli de cuina utilitzat a través del desguàs incideix directament en la proliferació de plagues urbanes (rosegadors, insectes, etc.) i de microorganismes perjudicials per a la salut. També produeix un alt cost econòmic per les avaries en la xarxa de clavegueram públic i el treball extra per a les plantes de tractament d’aigües residuals.

L’Ajuntament de Ripoll ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació VI.DI.A, qui s’ocupa de la instal·lació i el manteniment dels contenidors, i del servei de recollida dels recipients amb oli i gestió dels envasos bruts, a través de l’empresa Deter-Oil-Ecology SL per poder ser tractat i transformat en biocombustible-biodièsel, sense cap cost per a l’Ajuntament ni la ciutadania.

A més, i sumant valor a l’acció, l’Associació VI.DI.A, és una entitat sense ànim de lucre, que té com a objectius incorporar en la seva plantilla dones que han sofert maltractament físic o psicològic i col·laborar a la inserció laboral incorporant a la seva plantilla personal amb qualsevol grau de discapacitat.

Per a dipositar el nostre oli en aquests contenidors, s'ha de portar en un recipient de plàstic correctament tancat, preferiblement en una botella de plàstic reutilitzada.

Es poden trobar en aquests punts:

Colònia Noguera
Colònia Rocafiguera
Carretera Sant Joan 1
Carrer Balandrau amb carrer Costabona
Carrer Sant Amand
Plaça Ramon Boixadós
Carrer Concepció Duclox 1
Carrer Mossèn Cinto Verdaguer/Mercat Cobert
Carrer Josep Maria Pellicer / illeta contenidors Nova Era
Grup Santa Maria
Avinguda Comte Guifré / davant Pista Esteve Badia
Sant Bernabé