​El parc del Ter i del Freser regula de nou l'accés motoritzat per evitar aglomeracions

Entre les mesures, es contempla el pagament dels aparcaments i la reserva prèvia

Visitants al parc
Visitants al parc | Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser
Redacció
22 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:39h
Els parcs naturals gestionats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural comencen a implementar mesures per ordenar el seu accés aquest estiu i evitar aglomeracions que posin en risc la capacitat d’acollida del medi natural, com ja van començar a fer l’estiu passat. Totes aquestes accions s’emmarquen dins del pla de xoc endegat pel Departament per compatibilitzar la protecció del paisatge, la flora i la fauna amb la pesca, l’agricultura, la ramaderia i les activitats d’oci i turístiques. Entre les mesures hi ha serveis de bus llançadora i l’obertura d’aparcaments amb reserva prèvia.

Aquest és el cas del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, que ja va començar a aplicar la regulació de l’accés motoritzat el 4 de juny. Les limitacions, que estaran vigents fins a l’octubre, es duran a terme conjuntament amb l’Ajuntament de Queralbs (Ripollès) i seran per als vehicles que vulguin accedir tant a la collada de Fontalba com a les Gorges del Freser i el paratge de Daió de Baix. Els mesos de juny i juliol, la regulació estarà vigent en caps de setmana i festius, mentre que a l’agost passarà a ser diària. A partir dels mesos de setembre i octubre, tornarà a estar vigent només en cap de setmana.

En el cas de la collada de Fontalba, es limita l’accessibilitat a 60 vehicles sota reserva prèvia i amb un pagament anticipat de 5 euros per vehicle i dia. Pel que fa a l’accés a Daió de Baix, que és punt de partida del camí que porta a peu cap a les Gorges del Freser i Coma de Vaca, cal deixar el cotxe a l’aparcament que hi ha pocs metres abans de l’acabament de la pista i que té capacitat per a 44 places. El pagament també serà de 5 euros per vehicle i, en aquest cas, no caldrà reserva prèvia. Es podrà realitzar mitjançant targeta bancària a la barrera de l’inici de la pista de Daió.

Així mateix, no està permès aparcar vehicles al llarg de la pista pavimentada de Daió, ni tampoc a la placeta que hi ha al final de la pista ni a la carretera de Serrat.