celebracions

Ripoll celebra el Corpus amb un triple concert al monestir

Aquest cap de setmana van actuar les corals Cervià, Canticela i l'orquestra Camerata Da Capo

per Toni Carrasco, Ripoll, Catalunya | 20 de juny de 2022 a les 11:10 |
Imatge d'una de les actuacions d'aquest diumenge | Toni Carrasco
Aquest diumenge, festivitat de Corpus Christi, la coral Cervià de Torelló, Canticela de la Sagrada Família de Barcelona i l'orquestra Camerata Da Capo, també de la Sagrada Família barcelonina, han participat activament en aquesta celebració, en el Reial Monestir de Santa Maria de Ripoll.

Els torellonencs de la coral Cervià han tancat el curs amb La Missa Aeterna Munera de Palestrina, interpretada amb acompanyament d'orgue del mestre Modest Moreno, en els moments propis de la celebració religiosa: Kyrie, Glòria, Credo, Sanctus i Agnus Dei. La coral ha estat dirigida per Gabriel Miralles.


En acabar la missa, com és costum, s'ha fet processó fins a la plaça del monestir on es podia trobar una magnífica catifa de flors. En tornar a la basílica s'ha seguit la celebració amb un concert dividit en tres parts. Una primera amb les corals Cervià i Canticela van interpretar conjuntament el Grillo de Josquin Des Prez. Tot seguit l'orquestra Camerata va oferir tres peces, dirigits per la seva directora Antònia Escalas. Concretament, el Vals Trist de Sibèlius, la Sentimental Sarabanda de Britten i el vals op54 de Dvorák.

El concert va acabar amb la interpretació del Rèquiem in d moll de Joseph Grübert per part de l'orquestra i la coral Canticela, dirigits de nou per Gabriel Miralles.


El monestir, pràcticament es va omplir, per seguir aquest triple concert que era la fi de curs de les dues corals i de l'orquestra i que va coincidir amb la celebració litúrgica pròpia del dia de Corpus Christi. Finalment, el concert va incloure un esperat i desitjat bis del Ave Verum de Mozart.

 

Participació