onada de calor

L'alerta per calor s'estén a tot Catalunya: el Ripollès, en risc alt

Diverses zones del país superaran la barrera dels 40 graus i els termòmetres seguiran marcant xifres de rècord fins al cap de setmana

per Albert Vilanova, Barcelona, Catalunya | 16 de juny de 2022 a les 11:43 |
Nens refrescant-se en una font | Gala Espín
La calor no afluixa. Al contrari; els termòmetres s'enfilen cada vegada més. Tot i que la previsió inicial era que a partir de dimecres les temperatures començarien a baixar, la calor seguirà en augment fins divendres, quan se superaran els 40 graus en diverses zones del país.

L'última actualització del Servei Meteorològic de Catalunya per al divendres és contundent: ni una sola comarca queda fora de l'avís de perill per calor. A les comarques gironines, el perill és moderat. Algunes zones més tenen una alerta de perill alt i, la gran majoria, estan en vermell: perill màxim.

Les primeres previsions assenyalaven dimecres com el punt d'inflexió per a la caiguda de les temperatures, encara que fossin altes respecte a anys anteriors. Ara per ara, aquestes previsions han quedat esmicolades i s'espera que l'onada de calor arribi, com a mínim, fins divendres.

Les recomanacions de les autoritats són clares: cal seguir les indicacions per combatre la calor en les hores de màximes temperatures i en les persones de més risc. Protecció Civil incentiva una campanya de conscienciació per cuidar la salut dels ciutadans en aquesta situació.


Altres notícies que et poden interessar
 

Participació