​Muntanya't, la fira del Pirineu, única i necessària

Es va fer aquest cap de setmana a Camprodon

Membres de l'organització del Muntanya't
Membres de l'organització del Muntanya't | Toni Carrasco
Toni Carrasco
07 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:46h
Camprodon ha viscut un cap de setmana intens amb la celebració de la mostra Muntanya't, una proposta innovadora de proximitat, pedagògica, de descoberta i de reconeixement i respecte cap a la muntanya. Una fira de prestigi que s'ha inclòs a la Setmana Natura de la contrada.

Una trobada de proximitat per a tothom on s'hi han inclòs també una cursa vertical virtual o un circuit d'orientació de jocs de muntanya. Però el plat fort han estat les quatre xerrades del programa, tot prenent protagonisme la que feia referència als futurs Jocs Olímpics d'Hivern. En aquesta, en concret, es va parlar sobre la seva viabilitat climàtica i sobre els pros i contra quant a infraestructures existents i necessàries o les possibilitats reals de la seva viabilitat econòmica i esportiva.

Als debats hi van prendre part, entre d'altres el meteoròleg Jordi Cruz; el guia de muntanya, Xavier Mas i el seleccionador català d'esquí de muntanya, Xevi Sadurní. Una xerrada i debat d'actualitat que va oferir un resultat exitós quant a la informació donada pels ponents i els coneixements profunds de l'entorn del Pirineu per portar a terme aquests jocs, que ja abans de néixer, tenen la polèmica assegurada a sobre de la taula.
 

Una de les actuacions durant el Muntanya't. Foto: Toni Carrasco


En la part musical va actual la cantautora Martina amb peces pròpies i del repertori català.
Muntanya't va incloure les publicacions en forma de llibre, sobre la muntanya amb les darreres novetats editorials d'Alpina, Piolet, Oliveras o Cossetània, tot donant enriquiment cultural a aquesta nova proposta suggerent sobre els Pirineus.

Les altres tres xerrades van tractar altres temes diversos com Amistat i solitud a 3000 metres del Pirineu; la seguretat a la muntanya en activitats en solitari i el paper del bon coneixedor del parc natural davant dels nous usuaris de la muntanya.