Comença la regulació de vehicles a Fontalba i Daió

Les restriccions s'iniciaran aquest primer cap de setmana de juny

Control a Fontalba
Control a Fontalba | ACN
Redacció
02 de juny del 2022
Actualitzat a les 19:08h
Aquest primer cap de setmana de juny comença la regulació d'estiu de l'accés motoritzat als paratges de Fontalba i Daió (Queralbs). Les restriccions de vehicles previstes per l'ajuntament i el parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser començaran, primer, els caps de setmana de juny i juliol, i s'aniran incrementant a mesura que avanci l'estiu.

Coincidint amb el cap de setmana llarg de la segona Pasqua (4, 5 i 6 de juny), es torna a regular el trànsit en aquests dos accessos de Queralbs cap al parc natural tal com es va fer l'any passat. Recordem que, durant els dies de la regulació, a Fontalba s'instal·la una barrera de 7.30 h a 19.30 h i només podran passar els cotxes o motos que hagin reservat al portal www.queralbsnatura.com , fins a un màxim de 60 vehicles (cost reserva 5 €). Aquells que passin abans o després d'aquesta franja horària podran fer-ho lliurement, però recordem que no podran passar la nit aparcats a Fontalba, segons l'ordenança municipal. Com a novetat, enguany, els darrers dies del cap de setmana la regulació durarà només fins a les 13.30 h, és a dir, els diumenges o el dilluns si és un cap de setmana llarg com aquest de la segona Pasqua.

Pel que fa a l'accés al paratge de Daió de Baix, també a Queralbs, s'instal·la una barrera de 9 h a 14 h a l'inici del camí d'accés i, en aquest cas, no hi ha la possibilitat de fer reserva. Podran passar vehicles mentre hi hagi lloc a l'aparcament del final de la pista, de 40 places. El cost d'accés també serà de 5 €, i caldrà fer el pagament amb targeta bancària. La regulació de Daió tindrà unes dates diferents de les de Fontalba un cop passat el mes d'agost, reforçant-la durant el setembre, però finalitzant-la a primers d'octubre, vista l'afluència en aquests períodes de l'any passat.

Tant en el cas de l'accés a Fontalba com al de Daió, sempre que la barrera estigui baixada hi haurà un informador ambiental acompanyant l'entrada dels visitants i oferint possibilitats i alternatives en cas de no poder entrar.