1 de 10
Formació

La formació per a la indústria del futur

L'oferta de la Fundació Eduard Soler inclou dos cicles de grau superior i un postgrau amb una inserció laboral que frega el 100%

Estudiants de la Fundació Eduard Soler, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
per Redacció, 30 de maig de 2022 a les 17:45 |
Aquest article es va publicar originalment el 30 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Eduard Soler (FES) de Ripoll té com a objectiu preparar els professionals que donaran resposta a les necessitats de la industria del futur. En aquest sentit, és considerat un centre de referència per la qualitat dels seus estudis tècnics que ofereix en formació professional reglada. L'oferta inclou dos cicles formatius de grau superior –en Robòtica, Automatització i Mecatrònica així com en Disseny i Programació en Fabricació Avançada- i també un Postgrau d'FP en Fabricació Intel·ligent.

El projecte educatiu del centre aposta per oferir una atenció personalitzada i una formació de qualitat amb aprenentatge pràctic a partir de la Formació Dual (basada amb el propi model del centre “Estudia i treballa”) que proporciona un perfil professional adaptat a les necessitats actuals i altament valorat per a les empreses.  Els estudiants dels cicles formatius tecnològics de grau superior del centre, duals i amb doble titulació, tenen una inserció laboral que frega el 100%

El centre, ubicat a les afores de Ripoll, disposa d’unes instal·lacions modernes equipades amb la tecnologia 4.0 necessària per facilitar l’aprenentatge als alumnes, i disposa d’allotjament compartit pels estudiants que venen d'altres comarques.

Els estudis de la Fundació Eduard Soler per al curs 2022-2023


CFGS en Robòtica, Automatització i Mecatrònica


L’evolució  industrial ens ha portat cap a la societat de la informació i la digitalització, donant lloc al que s’anomena indústria 4.0 amb sistemes de producció descentralitzada, interconnectats i adaptatius. El cicle formatiu combina l’estudi de la tecnologia mecànica, l’electrònica, els sistemes de control, la informàtica i les comunicacions industrials, de manera integrada, per donar resposta a les necessitats de la indústria del futur.

CFGS en Disseny i Programació en Fabricació Avançada


L’avanç de la tècnica ens proporciona noves tecnologies aplicables a la fabricació mecànica que permeten millores en els processos productius donant lloc al que es coneix com a Smart Factory. Aquest cicle combina l’estudi de les tecnologies de fabricació convencional; tècniques CNC i CAM i de disseny de productes mecànics, amb fabricació additiva, tractament d’imatges, simulació i processos de fabricació avançats.

Postgrau d’FP en Fabricació Intel·ligent


El Postgrau d'FP de Fabricació Intel·ligent amb Titulació Oficial, és un curs d’especialització en gestió i implantació de tecnologies 4.0 aplicades al sector de la indústria del metall, específic per a professionals que volen avançar en les noves tecnologies aplicades a la fabricació i disposar d'un perfil professional més complet i focalitzat a la indústria 4.0 i la fabricació digital. 

 

Participació