Una dona, ferida crítica mentre feia barranquisme a Ribes de Freser

Els Bombers la van rescatar aquest diumenge i el SEM la va traslladar en helicòpter fins a l'Hospital Vall d'Hebron

Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu. | GRAE
ACN
30 de maig del 2022
Actualitzat el 31 de maig a les 10:29h
Els Bombers van rescatar aquest diumenge una dona que va resultar ferida crítica en caure mentre feia barranquisme a Ribes de Freser. El cos d'emergències va rebre l'avís a les 17.31 hores per un accident al barranc de la Corba. Segons les informacions facilitades pel grup amb què anava, va caure en el darrer tram del barranc, des d'una alçada d'entre 10 i 15 metres.

Un cop van arribar fins al lloc, se li va fer una primera atenció sanitària i es va estabilitzar la dona quan va recuperar la consciència. Posteriorment, la van portar en llitera fins a una zona segura per poder fer la maniobra des de l'helicòpter. Va ser evacuada a l'heliport de Campdevànol i, per últim, en helicòpter nocturn a l'hospital Vall d'Hebron.

En les tasques hi van participar la unitat de rescat dels Bombers de la Generalitat amb l’helicòpter, efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el metge del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i quatre dotacions terrestres de suport.

També es va activar l’equip de psicòlegs del SEM per donar suport als acompanyants de la ferida, que també van ser evacuades en helicòpter des del lloc de l'accident fins a Ribes de Freser.