L'Hospital de Campdevànol aixeca les restriccions pel brot de Covid-19

En aquests moments només queda un malalt de coronavirus al centre

L'Hospital de Campdevànol, en una foto d'arxiu
L'Hospital de Campdevànol, en una foto d'arxiu | ACN
Pere Pratdesaba
25 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:17h
L'Hospital de Campdevànol ha començat a aixecar les restriccions derivades d'un brot de Covid-19 que es va detectar el 2 de maig passat amb 11 pacients i un treballador contagiats. En aquests moments només queda un malalt de coronavirus a l'hospital.

El centre va decidir restringir totalment les visites a la planta 2 on hi ha malalts amb diferents patologies com ara fractures de fèmur o problemes digestius i respiratoris. Des de divendres ja es permeten les visites d'un únic acompanyant per pacient a la unitat 1 entre les nou del matí i les nou del vespre, mentre que a la unitat 2 també es permet un únic acompanyant de 12 a 14 hores i de 18 a 20h. Ara, per tant, només els malalts ingressats per Covid continuen tenint les visites restringides.

Les dades de la Covid a la comarca no acaben de baixar. Així, el risc de rebrot continua en 510 punts i l'Rt, a l'1,45.

El desembre del 2020 aquest centre hospitalari ja va patir un altre brot de Covid-19 amb una trentena de pacients i també professionals sanitaris positius. Per revertir la situació, es van deixar d'acceptar ingressos de pacients amb altres malalties, que van ser derivats a l'hospital d'Olot i a altres centres de referència. El 4 de gener, un mes després de l'inici del brot, el centre va aixecar la mesura.