Manel Vigara i Isabel Córdoba, els nuvis del Casament a Pagès

La festa se celebrarà el 22 de maig

En Manel i la Isabel
En Manel i la Isabel | CIT
Redacció
28 d'abril del 2022
Actualitzat a les 14:16h
El Centre d’Iniciatives i Turisme de Ripoll ultima els preparatius de la pròxima Festa nacional de  Llana i Casament a Pagès, que se celebrarà el 22 de maig. Després de dos anys en què la festa no s’ha pogut celebrar per la Covid-19, la iniciativa recupera la normalitat. 

Aquesta festa d’interès turístic nacional mostra de manera lúdica, des del 1967, com era l’ofici dels pastors, els treballs que s’hi relacionaven així com la recreació d’unes noces camperoles tal com es feien al Ripollès al segle XVIII.

Tal com ha esdevingut en els últims anys, l’enllaç nupcial serà real. La parella la formen Isabel Córdoba i Manel Vigara, que es van conèixer a l’institut de Vic. Ella és originària de Roda de Ter, a Osona, i ell, de Ripoll.

La parella va emprendre la vida en comú a la capital del Ripollès, on tenien clar que volien fer créixer una família “en un entorn com el de la comarca, rica en espais naturals”. Tenen dues filles, la Jana de 12 anys i la Itziar de 9. A l’octubre farà 23 anys que comparteixen projecte vital.

La Isabel explica que han decidit contraure matrimoni en aquesta festivitat tan excepcional perquè troben que sempre havien pensat que algun dia es casarien però volien que el dia fos especial: “I què hi ha més especial que fer-ho pel Casament a Pagès?”

En Manel va sorprendre a la Isabel i es va apuntar sense que ella ho sabés. “Ja feia temps que li deia que en el meu 40 aniversari volia tenir o fer alguna experiència o activitat que recordés tota la vida i la veritat és que no hagués pensat mai que seria aquesta”, diu la noia.
 

Casament a Pagès de Ripoll, e una foto d'arxiu. Foto: José María Gutiérrez