Sant Jordi passat per aigua

La previsió de pluges a tot el país amenaça la primera diada sense restriccions per la pandèmia

Sant Jordi amb paraigües
Sant Jordi amb paraigües | Cristóbal Castro
Redacció
21 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:02h
La previsió de pluges a tot el país durant la setmana amenaça una de les diades de Sant Jordi més esperades dels últims anys, ja sense les restriccions per la pandèmia. Ruixats, caiguda de les temperatures i cels ennuvolats es repetiran per tot Catalunya fins al cap de setmana. La previsió general és que el 23 d'abril plogui arreu del país, amb diferents intensitats. 

Fins a mig matí es preveu un cel molt ennuvolat i cobert en general, encara que es poden obrir certes clarianes a la zona de l'oest del país, a les comarques lleidatanes. El sol es mostrarà molt tímid durant el matí. Els ruixats seran una constant des de primera hora del matí, però de caràcter irregular. L'aigua descarregarà de manera moderada per tot el país, però està prevista alguna tempesta i fins i tot alguna pedregada. Els sistemes meteorològics estan en alerta pels canvis que es puguin produir en les pròximes 72 hores.

Les zones que es poden veure més afectades per aquests ruixats intermitents seran les comarques centrals del país i les de muntanya, amb un Pirineu que pot estar ennuvolat durant pràcticament tota la diada de Sant Jordi.
 
Encara que la pluja sigui el principal temor per part dels llibreters i els floristes, no tot està perdut. El sol pot aparèixer en diverses comarques del país a mig matí i fins a primera hora del migdia, mantenint una pausa intermitent pel que fa als ruixats. Totes aquestes previsions poden veure's modificades en les pròximes 48 hores. La principal previsió pel diumenge 24 d'abril és que el sol serà el principal protagonista de tot el país, deixant enrere les pluges, tempestes i els cels ennuvolats.