Maria Garcia Torné participa en una investigació a l'Antàrtida

La jove estudiant ripollesa ha rebut el Premi Antàrtic de suport a la Ciència, Tecnologia, Medi Ambient i Comunicació

 Maria Garcia Torné i  Ricardo Antonio Molina Herrera, els joves premiats.
Maria Garcia Torné i Ricardo Antonio Molina Herrera, els joves premiats. | Ajuntament de Ripoll
Redacció
18 de febrer del 2022
La jove estudiant de Ripoll Maria Garcia Torné, graduada en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona i actualment realitzant el doctorat en IDAEA-CSIC, va ser premiada el passat 13 de desembre de 2021 en la CII edició dels Premis Antàrtic de suport a la Ciència, Tecnologia, Medi Ambient i Comunicació, en un acte a la Universitat Abat Oliba de Barcelona. El guardó reconeix la trajectòria professional o acadèmica durant els últims anys de joves universitaris novells espanyols, europeus i iberoamericans, de perfil investigador i de comunicació. Maria Garcia va ser premiada juntament amb el guatemalenc Ricardo Antonio Molina Herrera.

Com a premiada, l’estudiant ripollesa està participant des del 6 de febrer en una estada d’uns 45 dies als territoris subantàrtic i antàrtic, durant la qual està realitzant un període inicial de capacitació antàrtica a Buenos Aires i Río Gallegos. Posteriorment, ja a l’Antàrtida, treballaran en aquelles tasques pròpies que les universitats o centres d’investigació col·laboradors amb el projecte li assignin.

Els premiats seran traslladats en avió Hèrcules C-130 fins a la base antàrtica de Marambio i en helicòpter Bell fins a la base antàrtica Esperanza, aquesta última ubicada al nord de la península antàrtica.
 

La base on s'ha establert la Maria. Foto: Ajuntament de Ripoll


Posteriorment, i durant el retorn al continent, es té previst que els premiats puguin conèixer les bases antàrtiques argentines de Petrel (a l’illa Dundee de l’arxipèlag de Joinville), i Carlini (a l’illa Rey Jorge de l’arxipèlag de les Shetland del Sud) abans d’arribar al port d’Ushuaia. Durant tota l’estada antàrtica, els premiats tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà els projectes d’investigació i models de cooperació cívica-militar que es realitzen en les diferents bases científiques antàrtiques.