Així serà la cavalcada de Reis a Ripoll

Mesures de seguretat contra la Covid, reserva prèvia prèvia per accedir a Ses Majestats i sense discurs a l'Ajuntament

Redacció
31 de desembre del 2022
Actualitzat a les 14:29h
Els Reis a Ripoll, en una imatge d'arxiu
Els Reis a Ripoll, en una imatge d'arxiu | NacióRipollès
Ripoll recupera aquest 2022 la cavalcada de Reis pels seus carrers, durant la tarda i el vespre del dimecres 5 de gener. Ses Majestats arribaran des de l’Orient a partir de les 18.00 h i entraran a la vila per la carretera de Barcelona, seguint pel passeig Ragull, el carrer Macià Bonaplata, la carretera d’Olot, el carrer Indústria, el carrer Tarragona, el carrer Progrés, passaran altre cop pel Macià Bonaplata, entrant a la plaça Gran, passant per la plaça de Sant Eudald, el carrer Sant Pere i, finalment, la plaça Abat Oliba on acabaran el recorregut.

Durant la Cavalcada, cal tenir present que cal portar la mascareta ben posada i evitar aglomeracions, per evitar contagis de Covid, a banda de tenir un fanalet i cantar ben fort la cançó dels Reis.

Un cop a la plaça Abat Oliba, Ses Majestats no faran el discurs que solien fer des de l’Ajuntament, sinó que s’encaminaran al claustre del monestir de Santa Maria, on qui ho vulgui podrà entrar a deixar les cartes. S’accedirà per la Sala Abat Senjust (pl. Ajuntament, 3) i cal fer reserva prèvia per a poder-hi entrar, en aquest enllaç.

A l’interior del claustre, també és la mascareta i mantenir les distàncies entre els diferents grups bombolla

La cartera reial, el 3 de gener
Com a avantsala de la rebuda dels Reis, la cartera reial farà acte de presència a Ripoll el dilluns, 3 de gener, a les 17.30 h. Serà amb una cercavila des de la plaça de l’Ajuntament fins a la Sala Eudald Graells (pg. De Sant Joan, 1), on la cartera rebrà tots els infants que desitgin portar-li les seves cartes.

En aquest cas, no cal reservar entrada, però sí que s’ha de tenir clar que l’entrada serà esglaonada i caldrà mantenir les bombolles de convivència.