La Fonda Xesc de Gombrèn manté l'estrella Michelin per 12è any consecutiu

L'ABaC i El Celler de Can Roca es mantenen entre els restaurants de tres estrelles

Redacció
15 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:14h
La Fonda Xesc de Gombrèn
La Fonda Xesc de Gombrèn | fondaxesc.com
Atempo, l'últim restaurant que el xef Jordi Cruz ha obert a Barcelona, ha recuperat l'estrella Michelin que havia perdut en traslladar l'establiment el juny passat de La Fortalesa de Sant Julià de Ramis a la capital catalana. En la gala de lliurament d'aquest dimarts a València, la guia vermella també ha distingit quatre nous restaurants amb la segona estrella (Amelia by Paulo Airaudo a Sant Sebastià, el mallorquí Voro, el madrileny Smoked Room, i l'Iván Cerdeño, a Toledo) i a 27 més els ha batejat amb la primera. Es mantenen com a triestrellats onze restaurants, entre els quals hi ha l'ABaC i El Celler de Can Roca, que en aquesta edició ha rebut l'estrella verda a la sostenibilitat. Catalunya compta amb 65 estrelles en 50 establiments.

L'estrella Michelin per a l'Atempo, que té com a responsable als fogons Iñaki Aldrey Teruel, és l'única novetat catalana del palmarès de la tradicional gala gastronòmica itinerant, que aquest any ha tingut lloc al Palau de les Arts de València. Un rànquing més deslluït i amb menys canvis que en anteriors edicions per la situació pandèmica. Desapareixen de la llista tres dels restaurants distingits amb una estrella cada un que Albert Adrià ha tancat a Barcelona: el Tickets, l'Hoja Santa i el Pakta (podeu consultar aquí tot el llistat de guardonats amb estrelles).

Pel que fa al Ripollès, la Fonda Xesc de Gombrèn manté l'estrella Michelin per 12è any consecutiu. El xef Francesc Rovira i la cap de sala Meritxell Vilalta van rebre l'estrella el 2009. El restaurant està ubicat al centre del poble.
 

El xef Iñaki Aldrey Teruel, de l'Atempo, propietat de Jordi Cruz, recollint l'estrella Michelin. Foto: ACN